Haberler

Merkezefendi İlçede İlaçlama Yaptı

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haşere ve vektörle mücadele kapsamında, havaların ısınmasıyla birlikte gece ilaçlama çalışmalarına başladı.

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haşere ve vektörle mücadele kapsamında, havaların ısınmasıyla birlikte gece ilaçlama çalışmalarına başladı.

Merkezefendi Belediyesi, 1 Mayıs itibariyle haşerelere karşı mücadele başlattı. 6 ay süreyle geceleri sürecek olan çalışmaların, program dahilinde, vektörlerin üreme, dinlenme, barınma, beslenme alanları ile meteorolojik veriler doğrultusunda 50 mahalleyi kapsayacak şekilde gerçekleştirileceği kaydedildi. Vektör mücadelesinin önemini anlatan Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vektör mücadelesi olarak adlandırılan sistemin, birbirini tamamlayan farklı aşamalardan oluştuğunu belirtti. Yetkililer açıklamasında, "Amaç sadece karasinek, sivrisinek, haşere ve kemirgenlere karşı dönemsel ilaçlama yapmak değil, vektörlerin yayılmasını önlemek, larva mücadelesi yapmak, zararlıların üreme alanlarını daraltmak ve zararlı türlerin üreme durumlarına dair veriler elde ederek mücadeleyi daha etkin hale getirmektir" dedi.

Amaçlarının vatandaşlara sağlıklı ve rahat ortamlar sunmak olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Belediye mücavir alanı içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu bir yaz geçirmeleri amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı halk sağlığı ürünleri kullanıyoruz. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yapan; doğaya, bitkilere ve insanlara zarar veren vektörlere ilişkin çalışmalarımızı, teknik donanımlı araçlar ve deneyimli elemanlarla birlikte insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştiriyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden haşerelere karşı mücadelemiz aralıksız olarak devam edecek"dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

1 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title