Haberler

    Merkez Sağ Adayları, Canlı Yayında Kozlarını Paylaştı

    TF1 kanalında yayınlanan tartışma 5 milyon 600 bin izleyici ve yüzde 26 izlenme oranıyla bu alanda yeni bir rekora imza attı.

    TF1 kanalında yayınlanan tartışma 5 milyon 600 bin izleyici ve yüzde 26 izlenme oranıyla bu alanda yeni bir rekora imza attı. Sofres kamuoyu şirketinin anketine göre, tartışmayı izleyenlerin yüzde 36'sı eski başbakanlardan Alain Juppe'yi, yüzde 22'si ise eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye daha başarılı buldu. Diğer aday adaylarından eski başbakanlardan François Fillon ve yine eski bakanlardan Bruno Le Maire'i başarılı bulanların oranı ise yüzde 11 oldu.

    ÖN SEÇİMLER KASIM'DA

    Tartışmayı izleyenlerin yüzde 3'ü, diğer aday adayları arasında yer alan eski Paris Belediye Başkan adayı Nathalie Kosciusko-Morizet'i başarılı bulurken, Hıristiyan Demokrat Parti Başkanı Jean-Frederic Poisson'u yüzde 2 ve eski bakanlardan Jean François Cope'yi ise yüzde 1 oranında izleyici başarılı buldu. Adaylıkla ilgili ön seçimler, 20-27 Kasım'da gerçekleşecek. Fransa'da iki turlu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi, 23 Nisan - 7 Mayıs'ta yapılacak.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Nicolas Sarkozy Alain Juppe Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title