Haberler

Merkez: İlk Çeyrekte İktisadi Toparlanmaya İşaret yok

Güncelleme:

Merkez Bankası sunumunda ekonomik görünüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkez, "Öncü göstergeler ilk çeyrekte iktisadi faaliyette toparlanmaya işaret etmiyor." dedi.

Merkez Bankası sunumunda ekonomik görünüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkez, "Öncü göstergeler ilk çeyrekte iktisadi faaliyette toparlanmaya işaret etmiyor. Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacak" dedi.

DÜN SİNYAL VERDİ

Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği faiz toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada faizi neden düşürmediklerinin nedenleri anlatılmıştı. Açıklamada Türkiye ekonomisindeki sıkıntılara değinilmişti.

İşte o açıklama:

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ve gıda fiyatlarındaki artışlar para politikasındaki temkinli yaklaşımın sürdürülmesini gerektirmektedir. Bu doğrultuda Kurul, faiz oranlarının sabit tutulmasına karar vermiştir.

Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul'un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.

Ayrıntılar gelecek...

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Kobi Memur Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

fevzi:

YANİ DEMEK İSTİYORKİ , DURUM HİÇTE İYi DEEL , BOŞ LAFA KANMAYIN DİYOR

20
2
yanıtYanıtla
ELİM:

KRİZİMİZ HAYIRLI OLSUN İFLASLARI İNTİHARLARI İZLEMEYE HAZIR OLUN YENİ TÜRKİYE HAYIRLI OLSUN. .

15
4
yanıtYanıtla
Öyle değil mi?:

Faizleri düşürmemek için ancak enflasyon düşerse faizler düşer diyorlardı. Şimdide iktisadi toparlanma yok diyerek enflasyonun düşmeyeceğini faizlerin düşürülmeyeceğini ifade etmeye çalışıyorlar. Anlaşıldı seçimlere kadar bu ekonomiyi bozabildikleri kadar bozacaklar.

5
14
yanıtYanıtla
kulke:

şimdiye kadar ekonomik veriler iyi olduğu için oy alan hükümet bakalım bundan sonra ne alacak. .

12
2
yanıtYanıtla
tose:

Sayın başçı, gevezeliği bırakta iş yap. !!!!!!!!

0
12
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

TÜRKİYE VE ÜLKEMİZİN ÜRETİCİLERİ KOBİLER İFLASA DOĞRU GİDİYOR FİNANSAL PROBLEMLERİ ÇÖZEMİYORUZ BÖYLE DEVAM EDERSE YAKIN GELECEKTE İŞSİZLİK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYECEKTİR BÖYLE OLUNCADA TOPLUMDA KAVGA BAŞLAR KAVGANIN DA KİMSEYE FAYDASI OLMAZ LÜTFEN PARA POLITİKALARINI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRELİM UNUTMAYALIMKİ ÜRETMEYEN TOPLUMLAR SUSAR

7
0
yanıtYanıtla
demokrat:

Kötü ekonomik haberde bu salAK koyun yorumcuları hemen toz oluyorlar, ya gömemezliğe geliyorlar yada tahsil kabiliyetleri anlamaya yetmiyor. Açlık belki bunları biraz akıllandıracak.

5
0
yanıtYanıtla
halk:

bence hiçbirşey bilmeyipte biliyormuş gibi gösterenleri getirmek lazım bu kurumun başına ?? nasıl

1
0
yanıtYanıtla
İsmail Konar:

DOLAR seneye 5 TL civarı olacak diyorlar. . . . bol bol dolar almak lazım. . yoksa yaklaşan kriz bizi çok yıprtacak

0
0
yanıtYanıtla
ziya aslanmobilWeb@haberler.com:

Allah sizin gibi is bilen bascilati başımizdan eksik etmesin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title