Haberler

Merkez Hakem Kurulu, Yetersiz Kalan Hakemleri Gönderiyor

Güncelleme:

MHK, gelecek sezon Süper Lig kadrosundaki hakemlerde önemli değişikliklere imza atarak, tepki toplayan ve yetersiz kalan isimleri gönderecek.

Bu sezon ligde hakem yönetimlerinin sıkça eleştirilir hale gelmesi üzerine, Merkez Hakem Kurulu üst klasman kadrosunda yer alan hakemler arasında yeterli verimi alamadığı isimlerle yollarını ayırma kararı aldı.

6-7 İSİM GELECEK SEZON TERFİ ETTİRİLECEK

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun üst düzey federasyon yöneticileriyle yaptığı toplantıda, verdikleri hatalı kararlar ile tepki toplayan ve bugüne kadar verilen şansı değerlendiremeyen üst klasman hakemlerinin kadrodan çıkarılması ve ulusal hakem kategorisinden en az 6-7 ismin gelecek sezon terfi ettirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

SİVASSPOR-GALATASARAY MAÇINDAKİ OLAYLI PENALTIYI VEREN COŞKUN'UN KLASMANI DÜŞECEK

Aralarında Mustafa İlker Coşkun, Hüseyin Sabancı, Koray Gençerler, Çağatay Şahan, Murat Özcan, Murat Türker'in bulunduğu bazı isimlerle yeni sezonda birlikte olunmayacak. Bunların dışında en az 4 üst klasman hakemi de düşecekler listesinde yer alacak. Bilindiği gibi Coşkun, Sivasspor- Galatasaray maçında verdiği penaltı, Sabancı ise Yeni Diyarbakırspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor maçındaki yönetimiyle ağır eleştirilere maruz kalmış, adı geçen diğer hakemlerden ise beklenen performans alınamamıştı.

EMEKLİ OLAN HAKEMLERİN YERİNE GENÇ İSİMLER

Yaş sınırı nedeniyle Yunus Yıldırım ve Mustafa Kamil Abitoğlu'nun hakemliği bırakmasıyla boşalacak diğer iki kontenjanı da gelecek vaad eden ve yetenekli genç hakemlerle doldurmayı planlayan MHK'nin, üst klasman kadrosunu farklı bir vizyona kavuşturmak istediği kaydedildi. Bu amaçla ulusal kadroda bulunmasına karşın iki genç hakemi PTT 1. ligde görevlendiren kurul, Sabri Çelik ve Serdar Çakır'ı da gözlemci olarak atadı.

"BİRÇOK HAKEMİMİZ BEKLENTİLERİN ALTINDA PERFORMANS SERGİLEDİ"

MHK Başkanı Namoğlu'nun Süper Lig kadrosunu yenileme kararını alırken, "Hakemlerin maddi koşulları pek çok meslek dalından daha iyi hale getirildi. Federasyon her türlü imkanı sunuyor. Ancak uzun zamandır şans verdiğimiz bazı isimler beklenenin çok gerisinde kaldı. Üzülerek söylüyorum, yıllardır atılım yapmasını beklediğimiz bu hakemlerle yeni sezonda birlikte olmayacağız. Yapacağımız reform sayesinde Türk hakemliğinin çehresini değiştireceğiz." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

HAKEMLERE SOSYAL MEDYA UYARISI

Merkez Hakem Kurulu, özellikle süper lig hakemlerinin kamuoyunun gözü önünde bulunduğu, sosyal hayatlarına, davranış biçimlerine ve ilişkilerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunacağı da vurgulandı. Bu amaçla sosyal medyada hesabı bulunan hakemlerden paylaşımlarına özen göstermeleri isteneceği, aksi davranışları sürdüren hakemlerin ciddi şekilde ikaz edileceği belirtildi.

MHK, deneme aşamasındaki profesyonel hakemliğin geleceği ile ilgili olarak TFF yönetimiyle yapacağı değerlendirme sonrasında halen 6 olan bu kadroyu 10 kişiye çıkarabileceğine de dikkat çekildi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Merkez Hakem Kurulu Yusuf Namoğlu Galatasaray Sivasspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

kürşatmobilWeb@haberler.com:

Beşiktaş in şampiyonluğunu çaldılar. gs ye

4
0
yanıtYanıtla
diyarmobilWeb@haberler.com:

Allah seni bildigi gibi yapsin sen nasil geceleri basinin yastiga birakiyorsun sabanci

3
0
yanıtYanıtla
38:

ÖNCE ŞU GSLİ HÜSEYİN GÖÇEKİ GÖNDER EY NAMOĞLU.

2
1
yanıtYanıtla
kürşatmobilWeb@haberler.com:

Beşiktaş in şampiyonluğunu çaldılar. Bunun cezası da olmalı. Tüm süper lig hakemleri vebal altında. Hırsızlık hirsizliktir. Ama yüzünde maske ile, ama işadami kisvesi altında, ama politikacı, ama hakem kisvesi altinda

3
0
yanıtYanıtla
ÇarşimobilWeb@haberler.com:

Başta bülent yıldırım fırat aydunus abıtoglu cuneyt çakır bunlar başlangıç hepsi bıraksın yerlerine adil tarafsız hakemler gelsinler bjk nin bütün hakkı haram olsun hirsiz hakemlere defolun gidin evlerinize haram zedeler

2
0
yanıtYanıtla
durustmobilWeb@haberler.com:

Hakem dürüst olsun hata yapsin ben bunu görmezden gelirim ama her zaman art niyetli mac yönetilmesine karsiyim öyle tahmin ediyorum ki hakemler maclari birilerinin sürekli insiyatifinde mac yönetiyorlar bu bir gerçek ve kolay kolayca degismeyecek

2
0
yanıtYanıtla
GezmişMobil-ANDROID:

Tır'mı??? Uçak lan bu.. ama yok yok tren..

1
0
yanıtYanıtla
gö,le göle sabancı:

Hüseyin Sabancı ya cok sevindim ALLAH her şeyi gören bilendir diyarbakır denizli macından haksız yere penaltı verdi

1
0
yanıtYanıtla
anıl dilaver:

hüseyin sabancı futbol katili

1
0
yanıtYanıtla
KIRMIZI KART:

Seneye Melo İnsan mı olcak yani

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title