Haberler

Merkez Büro-sen Genel Başkanı Tadık Açıklaması

Merkez Büro Çalışanları Sendikası (Merkez Büro-Sen) Genel Başkanı Celil Tadık, ülkenin can damarı olan kurumların, büro hizmet kolunda olduğunu söyledi.

Merkez Büro Çalışanları Sendikası (Merkez Büro-Sen) Genel Başkanı Celil Tadık, ülkenin can damarı olan kurumların, büro hizmet kolunda olduğunu söyledi.

Merkez Büro-Sen Genel Başkanı Celil Tadık, Memur-Sen'in hükümetle yaptığı toplu sözleşmeyi değerlendirdi. Tekirdağ'da bulunan merkez binada düzenlenen basın toplantısına Genel Başkan Celil Tadık, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Baltacıoğlu ve Genel Başkan Vekili Harun Ercan katıldı. Tadık, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in hükümetle yaptığı toplu sözleşmenin kamu çalışanlarını büyük zarara uğrattığını söyledi.

Tadık, "Hükümetle yapılan toplu sözleşme sürecinde kamu çalışanları büyük hüsrana uğramıştır. Toplu sözleşme sürecinde anlaşmaya varılan yüzdelik zam 2016 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5, 2017 yılı içinde yüzde 3 artı yüzde 4 imza altına alınmıştır. Yani kamu çalışanları yine kaderine terk edilmiştir. Toplamda zam oranları 2 yıllık yüzde 18, yıllık yüzde 9'dur. Her yıl için imzalanan rakam yüzde 4 buçuk artı yüzde 4 buçuk olarak memura yansıyacaktır. 2016 yılı içinde alınan yüzde 11'lik zam oranı yüzde 20'lik gelir vergisi hesaplandığında, memurumuza yüzde 6 olarak yansıyacak, enflasyon hesaplamalarındaki adaletsizliği de katarsak, 2016 yılı zammı tamamen kaybolmuş, yok olmuştur. Toplu sözleşme masasında geçmiş yılların kayıpları telafi edilemediği gibi gelecek olan 2 yılımız da ziyan olmuştur. Ülkemizin can damarı olan kurumlarımız büro hizmet kolundadır. Bu büro hizmet kolundaki kurumlarımız olmasa Türkiye felç olur" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title