Haberler

Merkez bekleniyor...

Güncelleme:

BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü 0,25% azalış ile 77.953,27 puandan tamamladı. Endekste işlemler 77.436,77 - 78.102,37 aralığından yapıldı.

Küresel piyasalarda petrol fiyatları baskın karakter. olmaya devam ediyor..

Dünya genelinde veri akışının sakin olduğu günde, küresel endekslerinde seyrinde petrol fiyatları etkili olmaya devam etti. Güne yükselişle başlayan Avrupa borsaları, gün içerisinde petrol fiyatlarında görülen ve 2'yi aşan değer kayıplarının öncülüğünde yönünü düşüşe çevirdi. ABD borsalarında da Avrupa borsalarına paralel satıcılı seyir hakimdi. Bugün dünya genelinde imalat PMI verileri izlenecek.

Merkez bekleniyor...

Yurtiçinde de veri akışı sakin olup, güne değer kaybı ile başlayan Borsa İstanbul küresel borsalarda görülen negatif seyir ve döviz kurlarında görülen yükseliş eğiliminin etkisiyle gün boyu zayıf seyir izledi. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 9,17 seviyesine yükselirken, döviz sepeti de yükselişle 3,13 seviyesinde tamamladı. Bugün yurt içinde en önemli gündem maddesini TCMB'nin Ağustos ayı toplantısı oluşturuyor.

78.000 seviyesi üzerinde kalıcılık önem arz ediyor...

Teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Haftanın ilk işlem gününde zayıf seyrin görüldüğü Borsa İstanbul'da bugün yükselişlerin görülebilmesi için 78.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 79.000 direnç seviyesi önemini korumaktadır. Endekste kar satışlarının devam etmesi durumunda 77.000 destek seviyesi izlenebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Borsa İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title