Haberler

Merkez Bankasının Faiz İndirimine Devam Etmesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, faiz indirim sürecinin yatırım ortamını iyileştirici bir etkisinin olacağını belirtti.

Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun marjinal fonlama oranını, beklentiler doğrultusunda yüzde 9,50'den yüzde 9'a indirdiğini hatırlattı.

Merkez Bankasının üst üste dördüncü kez faiz indirimine gittiğini belirten Kocasert, "İhracatçılar olarak bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyoruz. Daha da geniş bir pencereden bakarsak, bu indirim sürecinin yatırım ortamını da iyileştirici bir etkisi olacak." ifadesini kullandı.

Kocasert, son faiz indiriminin çok önemli ipuçları verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Faiz oranlarında indirim kademeli olarak devam edecek. Bir başka somut gerçek de şu ki, birbirini takip eden indirimler neticesinde fonlama maliyetlerinde de bir azalma oldu. Bunun piyasadaki ticari kredi oranlarına kısa sürede yansıtılmasını finans sektöründen bekliyoruz. Düşük faiz oranları sadece borçlanma maliyetlerini düşürmüyor. Aynı zamanda dolaylı bir şekilde iş dünyasını, Ar-Ge'ye, yeni yatırımlara kaynak ayırmaya teşvik ediyor. Beklentimiz faiz indiriminin devam etmesi yönündedir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title