Haberler

Merkez Bankası'nın Faiz İndirimi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Merkez Bankası'nın son faiz kararına ilişkin, "Bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararını olumlu buluyoruz.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Merkez Bankası'nın son faiz kararına ilişkin, "Bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararını olumlu buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan daha düşürerek, yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdiğini belirtti.

Bankanın mart ayından bu yana faiz koridorun üst bandını kademeli olarak düşürdüğüne dikkati çeken Zeytinoğlu, bu yıl üst üste yapılan 6 indirimle üst bantta yapılan indirimlerin toplamının 2,25 puana ulaştığını kaydetti.

Zeytinoğlu, bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararını olumlu bulduklarını vurgulayarak, "Merkez Bankası'nın bu adımını bankaların da takip etmesini ve özel sektöre daha cazip ve uzun vadede kredi vermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ayhan Zeytinoğlu Merkez Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title