Haberler

Merkez Bankası, Zorunlu Karşılıkları Dolarla Sınırlandırdı

Güncelleme:

TCMB, Türk Lirası zorunlu karşılık yükümlülükleri için banka nezdinde tesis edilebilecek döviz cinsini dolar ile sınırlandırıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası zorunlu karşılık yükümlülükleri için banka nezdinde tesis edilebilecek döviz cinsinin dolar ile sınırlandırıldığını bildirdi.

Merkez Bankası'nın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Küresel piyasalardaki son gelişmeler ve zorunlu karşılıklara ilişkin operasyonel süreçler dikkate alınarak Zorunlu Karşılıklar Hakkında 2013/15 sayılı Tebliğ kapsamında Türk Lirası zorunlu karşılık yükümlülükleri için bankamız nezdinde tesis edilebilecek döviz cinsi ABD Doları ile sınırlandırılmıştır.

12 MİLYAR EURO YERİNE 17.1 MİLYAR DOLAR

Rezerv Opsiyon Mekanizması imkanlarının mevcut oranlarda kullanılmaya devam edildiği varsayıldığında bahse konu değişiklik neticesinde zorunlu karşılığa tabi kuruluşlarca halihazırda ROM kapsamında tesis edilmiş bulunan 12,7 milyar Euro yerine yaklaşık 17,1 milyar ABD Doları yatırılması gerekecektir.

1 AĞUSTOS'TAN SONRA GEÇERLİ OLACAK

Söz konusu düzenleme 1 Ağustos 2014 tarihli yükümlülük cetvelinden itibaren geçerli olacak ve tesis dönemi 15 Ağustos 2014 tarihinde başlayacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title