Haberler

    Merkez Bankası Murat Çetinkaya Konuştu, Dolar Geriledi (Dolar Ne Kadar Oldu?)

    Enflasyon raporu toplantısı düzenleyen Çetinkaya, bundan sonra daha sade bir para politikası izleneceğini belirtti.

    Enflasyon raporu toplantısı düzenleyen Çetinkaya, bundan sonra daha sade bir para politikası izleneceğini belirtti.

    Dolar/TL saat 10.52'te 2,8365'i gördü.

    BORSA YÜKSELDİ

    Günün ilk yarısında 85.000 puan sınırına kadar gerileyen BIST 100 endeksi, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Finansal Kuruluşlar Direktörü Lindsey Liddell'in Türk bankacılık sektörü ile ilgili açıklamaları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu'nda 2016 ve 2017 yılı enflasyon tahmininin değişmemesinin ardından yükselişe geçerek 85.525,51 puanı gördü.

    GÖZLER YARINKİ KARARLARDA

    Piyasaların odağındaki diğer konular ise ABD ve Japonya merkez bankalarının yarınki faiz toplantı kararları olacak.

    Piyasaların gündemindeki bir diğer konu olan yarınki Fed toplantısında ise politika yapıcılarının faizleri değiştirmeyerek sabit tutmaları fakat ekonomik görünüme yönelik açıklamalarını biraz değiştirerek daha olumlu şartları ön plana çıkarmaları ve gelecekte faizleri artırmak için açık kapı bırakmaları bekleniyor.

    Piyasalar böylesi bir yaklaşımı beklerken, FOMC'nin 26-27 Nisan'da gerçekleştireceği toplantıda faiz artışına hiç şans vermiyor ve 14-15 Haziran'da gerçekleşecek toplantıda ise bir faiz artışına beşte bir şans veriyor. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre bu yıl için iki faiz artışı bekleniyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Çetinkaya Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title