Haberler

Yeni Şafak Yazarı M. Ziya Alp, Merkez Bankası'na Atandı

Güncelleme:

Merkez Bankası Denetim Kuruluna Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Ziya Gökalp getirildi.

Merkez Bankası Genel Kurulu'nda görev süresi biten iki üyenin süresi uzatılırken, denetim kuruluna ise Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Ziya Gökalp getirildi. 

Merkez Bankası Başkanı Başçı, Genel Kurulun ardından gazetecilere istifa söylentileri ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. 

Başçı istifalar üzerine söylentilere itibar edilmemesini isteyerek, "Görevimizin başındayız. Resmi açıklamalar dışında hiçbir şeyi dikkate almayın. Hepsine karşı yalanlama geçmemiz gerekmiyor" dedi. 

İSTİFA AÇIKLAMASI TL'YE YARADI 

Başçı'nın bu açıklamasının ardından dolar 2.1335 TL'den 2.12.67'ye geriledi.

BÜYÜMEDE REVİZYON YOK

Başçı Genel Kurul'daki konuşmasında cumhuriyet tarihinde yüzde 5 olan büyüme trendinin yüzde 4 seviyesine gerilediğini ve bu yıl büyümenin yüzde 4'ün hafif altında olacağını gösteren işaretler gördüklerini belirterek "Büyümede aşağı yönlü revizyon için gerekçe görmüyoruz" dedi. 

ENFLASYON İNİŞE GEÇECEK

Mayıs ayının enflasyon için tepe noktası olacağını söyleyen Başçı, enflasyonun Haziran'dan sonra inişe geçeceğini belirtti.  

Başçı, "Enflasyon, bu yılı yüzde 5 olan hedefin epey üzerinde bitirecek" şeklinde konuştu. 

CARİ AÇIKTA İYİLEŞME SÜRECEK 

Kredi büyüme hızının yüzde 15'lik referans değere yaklaştığını belirten Başçı, cari işlemler açığında iyileşmenin devam etmesinin beklendiğini kaydetti. Başçı, cari açık/GSYH oranının yüzde 5-6 arasında olabileceğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Ziya Gökalp Yeni Şafak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (13)

REİSzuvans_25000@hotmail.com:

ARKADAŞ NİYE ŞAŞIRIYORSUZ BU KADAR .....EVİNDEN AYAKKABI KUTUSUNDA MİLYONLAR ÇIKAN ADAMI(11000,00 LİRA NET MAAŞ) ZİRAATE ATADILAR,BİLALCİK GEMİLERİNE YENİ GEMİCİKLER EKLEMEYE DEVAM EDİYOR,BİNALİ BAŞKANIN 30 GEMİSİ OLMUŞ .....45000 ŞEHİDİN KATİLİ BARIŞ ELÇİSİ OLMUŞ. DAHA SAYACAMDA SAYFA YETMEZ.....

17
6
yanıtYanıtla
TÜRKOĞLUbjk.olcaygul@gmail.cpm:

Tebrikler tespitlerin yerinde...Ama bunu anlamaz bizim koyunlar...Durmak yok melemeye devam....

yanıt0
yanıt0
O-Mnaknak@hotmail.co.th:

Muz cumhuriyeti.

14
7
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜbjk.olcaygul@gmail.com:

Nazar etme ne olur,yalaka ol seninde olur.....

13
5
yanıtYanıtla
MÜMİNbjk.olcaygul@gmail.com:

Bu akp zaten yoldan çıkmış..Ey akp ye oy verenler günaha ortak olmayın...Bunca insanın yetimin tüyü bitmemiş bebenin hakkı öbür tarafta yakanıza yapışacak.....

14
3
yanıtYanıtla
MUZ Cumhuriyetisimon78000@yahoo.com:

Evet resmen MUZ.

13
4
yanıtYanıtla
FENASİbjk.olcaygul@gmail.com:

İnsan utanır be...Gazeteci adamı mali bir mevkiye alıyorlar...Ulan kör göze parmak sokmak buna denir...

12
4
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

AKPLİLERE BİR HADİS-İ ŞERİF: 'İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle.(Buhari) - SİZ ŞİMDİ BUNADA BİR BAHANE BULURSUNUZ; AYET, HADİS ARTIK SİZİN İÇİN NEDİR Kİ DEĞİL Mİ AKPLİLER..!

13
2
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

AKPLİLERE BİR AYET:'(Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58]'..! Akpliler utanın utanın; hadi biz kullarını artık insan yerine koymuyorsunuz ya Allah; Allahıda mı unuttunuz? Kitabından da mı yüz çevirdiniz?

11
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞbjk.olcaygul@gmail.com:

Adamlar daha iyi yürütsün diye denetime kendi adamlarını yerleştiriyor....

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title