Haberler

Merkel'in Yeni Yıl Mesajı

BERLİN (AA) – Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2016'nın zorlu sınavların yaşandığı bir yıl olduğunu söyledi.

BERLİN (AA) – Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2016'nın zorlu sınavların yaşandığı bir yıl olduğunu söyledi.

Merkel yeni yıl mesajında, umutlu olunması ve demokrasiye güvenilmesi çağrısında bulundu.

"2016 zorlu sınavların olduğu bir yıldı." diyen Merkel, en ağır sınavın şüphesiz birkaç yıldan beri Almaları da hedef alan terörizm olduğunu ifade ederek 2016'da Almanya'nın Würzburg ve Ansbach kentlerinde, son olarak da Berlin'deki Noel pazarına yapılan saldırıyı anımsattı.

Merkel, "Ülkemizde güya koruma arayan insanlar tarafından terör saldırılarının yapılması özellikle acı ve tiksindiricidir." ifadesini kullandı.

Teröristlerin nefretine, insanlık ve birliktelikle karşı konulması kararlılığının bulunması gerektiğini ifade eden Merkel, "Biz, özgür, insancıl ve dürüstüz."dedi.

Zor durumdaki sığınmacıların ülkeye gelmesini savunan Merkel, Suriye'de bombalanan Halep örneğini göz önünde bulundurarak korumaya muhtaç insanlara Almanya'nın yardım etmesini önemli ve doğru bulduğunu kaydetti.

Demokrasi, hukuk devleti ve ülke değerlerinin terörizmin nefret dolu dünyasının karşıtı olduğunu aktaran Merkel, "Biz birlikte daha güçlüyüz. Devletimiz daha güçlüdür. Devletimiz özgürlük ortamı içinde güvenliği sağlamak için elinden geleni yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği'ne güven duyulmasını isteyen Merkel, küresel rekabette, dış sınırlarının korunmasında veya göç konusunda olduğu gibi Avrupa'nın, sınandığı alanlarda ne kadar çetin olsa da bir bütün olarak cevap vereceğini ifade etti.

Merkel Almanya'nın bu konuda öncü rol oynamak istediğini belirterek,

Avrupa Birliği'nin bir ulus devletten neyi gerçekten daha iyi yapabileceğine odaklanılması gerektiğini söyledi.

Almanya'da 2017'de genel seçimlerin yapılacağına işaret eden Merkel, burada demokrat olarak, insanlara hizmet etmenin bir onur olduğunu unutmadan siyasi tartışmaların yapılmasını savunacağını kaydetti.

"Birliktelik, doğruluk, demokrasimiz ve herkesin refahına hizmet eden güçlü ekonomi. Zor bir yılın sonunda Almanya'daki geleceğimiz için beni umutlu kılan budur." ifadesini kullanan Merkel, halkın yeni yılını kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Angela Merkel Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title