Haberler

    Merkel, Avrupa Uzay Ajansı'nı Ziyaret Etti

    Başbakan Merkel, Köln kentinde bulunan Alman Uzay ve Havacılık Merkezi (DLR) ile Avrupa Uzay Ajansı'nı (ESA) ziyaret etti ve burada Gerst ile görüştü.

    Başbakan Merkel, Köln kentinde bulunan Alman Uzay ve Havacılık Merkezi (DLR) ile Avrupa Uzay Ajansı'nı (ESA) ziyaret etti ve burada Gerst ile görüştü.

    Merkel burada yaptığı konuşmada, uzay araştırmalarının sokaktaki sade vatandaşa bile fayda sağlayacağına dikkati çekerek, bu yüksek teknolojik araştırmalar sayesinde kemik hastalıklarına çözüm bulunabileceğini, çiftçilerin uydu görüntüleri ile mahsullerinin yetişmesini görebileceğini söyledi.

    Bu nedenle Avrupa ülkelerinin bu teknolojilerde geri kalmaması gerektiğini ifade eden Merkel, "Avrupa bu alanda çaba harcamalı. Avrupa hızla ilerlemeli" dedi.

    ALMAN ASTRONOT GERST'E BAŞARILAR DİLEDİ

    ISS'ye bu kez komutan olarak gidecek olan 40 yaşındaki jeofizikçi Gerst ise gelişmelerden gurur duyduğunu belirterek, kendisinin ISS komutanı olarak görevlendirilmesinin, ABD'nin ve Rusya'nın Avrupa Uzay Ajansı'na duyduğu güveni gösterdiğini ifade etti.

    Merkel, Gerst ile birlikte 2 saat boyunca DLR ve ESA'yı gezerek yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

    ISS'ye ilk kez 2014 yılında giden Gerst'in, 2018 yılında da Mayıs-Kasım ayları süresince uzay istasyonunda kalarak komutanlık yapması planlanıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Köln Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title