Haberler

Meriç Meydanına Kavuşuyor

Edirne’nin Meriç ilçesinde 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak vatandaşların rahat nefes alacağı modern bir meydan olacak.

Edirne'nin Meriç ilçesinde 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak vatandaşların rahat nefes alacağı modern bir meydan olacak.

Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, meydan projesi dahilinde bazı dükkanların yıkılacağını belirterek, bunların istimlak bedelini İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin karşılayacağını söyledi.

Bir yıl içinde projenin gerçekleştireceğini kaydeden Yörük, "Meydan projemiz 5 bin 800 metre. 6 dükkan, Tarım Kredi binası ve özel iradenin dükkanları var. İl Özel İdare dükkanlarını esnaflara satarken belediye itiraz etmiş. Dava yıllardır sürüyor. 15 yıldır esnaf kefalet parasını da alıyor. Orada bir sürü dükkan var. Belediye olarak itiraz ettik. Bölge idare mahkemesi davayı reddetmiş. Belediyeye satamazsınız diye. Çünkü kamusal alan olduğu için bunlar bölge idare mahkemesi reddediyor. Ben dükkanları yıkmak isteyince mahkemeye itiraz ettiler. Yargıtay'a dava açtılar. Yargıtay da onayladı geldi. İl Özel İdaresi bunu farkında bile değil. Biz ne zaman bu olayın üzerine gittik İl Özel İdaresi uyandı. Meydanın istimlakı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılacak. Meydan projemiz içinde bulunan bütün dükkanlar, yerler yıkılacak. Kamuya açık, yeşil alan, park olacak. Yeşil alanımız yok bizim ilçemizin. Bu yıl meydanımız bitecek" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Yörük İstanbul Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title