Haberler

Meriç Belediyeler Birliği Ekim Ayı Toplantısı

Meriç Belediyeler Birliği ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Meriç Belediyeler Birliği ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Birlik Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Edirne Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda, 8 gündem 1 gündem dışı madde görüşülüp karara bağlandı.

Toplantıda alınan kararla birlik üyesi Yenikarpuzlu Belediyesi'nin birlikten çıkma isteği oy birliğiyle kabul edilirken, Lalapaşa Belediyesi'nin birliğe katılım talebi de yine oy birliğiyle kabul edildi.

Birlik Başkanı Gürkan, Meriç Belediyeler Birliği olarak birliğe üye olan ve nüfusu 10 binin altında olan belediyelerde 1 megawatt kapasiteli yenilenebilir enerji santrali kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Gerekli çalışmalarda önemli yol aldıklarını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili tüm çalışmaları yaptık. EPDK'da bunla ilgili tebliği çıkardı. Birliğimize üye nüfusu 10 binin altında olan belediyelerde 1 megawatlık güneş yada rüzgar enerji santrali kuracağız. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Bu sayede belediyelerimizde buradan gelir elde etmiş olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Yenikarpuzlu Recep Gürkan Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title