Haberler

Merhum Piriştina'nın Oğlu Başkan Seçildi

Güncelleme:

Merhum Ahmet Piriştina'nın başkanlık serüveni yerel seçimlerden Buca'da zaferle çıkan oğlu Levent Piriştina ile sürecek.

İzmir'in efsane belediye başkanlarından merhum Ahmet Piriştina'nın başkanlık serüveni yerel seçimlerden Buca'da zaferle çıkan oğlu Levent Piriştina ile sürecek. Mazbatasını teslim alan Piriştina, Buca Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmadan önce babasının mezarını ziyaret etti. Çiçeği burnunda başkan; "Ahmet Piriştina'nın değerlerine sahip çıkacağız" dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerde CHP'nin Buca'dan aday gösterdiği Levent Piriştina törenle İlçe Seçim Kurulu'nda Hakim Vedat Uğur'dan mazbatasını teslim aldı.

Mazbata teslimi sonrasında babası merhum Ahmet Piriştina'yı Aşağı Narlıdere Mezarlığı'ndaki kabri başında ziyaret eden Levent Piriştina, siyaset yapma kararında babasının payının büyük olduğunu söyledi.

Piriştina, buruk başkanlık sevincini şu sözlerle dile getirdi: "Bu yola çıkmada babamın etkisi büyük. Siyasi karar almak, siyaset yapma kararı vermek başta çekirdek aileden başlıyor. Yetiştiriliş tarzı ve etkilenme tarzınız. O hayatı ve topluma hizmet etmeyi keyif aldım. Eğitimimi ona göre şekillendirdim. Elbette en etkili durum büyüdüğüm ev. Devamlı toplum adına düşünceleri olan bir şeyleri yapmak üzere olan insanlarla bir araya gelmek bana önemli yön gösterdi. Çok önemli büyüdüğünüz yetiştiğiniz aile. Onun soyadının ağırlığını taşımak farklı. Bu bizi daha dinamik ve güçlü kılacak. Halkımız güveni, dürüstlük, çalışkanlık, halktan kopmamak gibi siyasette aranan çok önemli değerleri o soyadında buldu."

Siyasette, Buca'da başkanlık yapmanın büyük sorumluluk getirdiğini anlatan Levent Piriştina, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP'ye, yaşadığımız kente ülke değerlerine ailemizden bugünkü ziyaretinde bulunduğumuz Ahmet Piriştina'nın değerlerine sahip çıkacağız. Bu yolda bu mücadelede destek veren herkese teşekkürler. Şehir emin ellerde rahat olsunlar. Onlara yakışır bizim ekibimize yakışır hizmet anlayışı ile Buca'nın hak ettiği yatırımları yapacağız."

Ahmet Piriştina evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, 15 Ağustos 2004 de ikinci kez seçildiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken yaşamını yitirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Levent Piriştina Ahmet Piriştina İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title