Haberler

Merhum Ertaş Ölümünün 3. Yılında Mezarı Başında Anılıyor

74 yaşında hayatını kaybeden halk ozanı merhum Neşet Ertaş, vefatının 3. yılında anılıyor.

74 yaşında hayatını kaybeden halk ozanı merhum Neşet Ertaş, vefatının 3. yılında anılıyor.

Ertaş için Kırşehirliler mezarı başında dua ederken, Kırşehir Belediyesi ise Ertaş'ın hayatının anlatıldığı 'Neşe, Dert, Aşk' adlı tiyatro gösterisini sergiliyor. Kırşehir'in marka ismi olmuş Ertaş'ı dua ile yad ettiklerini söyleyen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerimizden büyük usta Neşet Ertaş'ın üçüncü ölüm yıl dönümü kabri başında onu dualarla anmak sevenleri olarak büyük ustamızı yad ettiğimizi her fırsatta söylüyoruz. Neşet Ertaş Anadolu insanının sesi olmuş, Anadolu insanının duygusu olmuş sevincini neşesini hüznünü her şeyini mısralarına dökmüş çok önemli bir ozanımızdı onun yokluğunu gerçekten hissediyoruz. Allah makamını cennet eylesin" dedi.

Merhum halk ozanı Neşet Ertaş, 2012 yılında İzmir'de tedavi görmekte olduğu özel bir hastanede hayatını kaybetmiş vasiyeti üzerine ise Kırşehir'in Bağbaşı Mahallesi mezarlığında ebediyete intikal etmiş olan babası merhum ozan Muharrem Ertaş'ın ayakları ucuna defnedilmişti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Ertaş Fethi Yaşar Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title