Haberler

Mercidabık Zaferi'nin 498. Yıl Dönümü

Mercidabık Zaferi'nin 498. yıl dönümü, Yavuzlu beldesinde törenle kutlandı.

Mercidabık Zaferi'nin 498. yıl dönümü, Yavuzlu beldesinde törenle kutlandı.

Beldedeki tören, Yavuz Sultan Selim büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ve Belediye Başkan Vekili İzzet Toprak, halkı selamladı.

İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Merdan Duman, törende yaptığı konuşmada, Mercidabık Zaferi'nin 498. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Mercidabık'ta kazanılan zaferin, Osmanlı Devleti'ne dini, siyasi, askeri ve iktisadi pek çok fayda sağladığını ifade eden Duman, "Kazanılan zaferle hilafetin Osmanlı hanedanına geçme yolu açıldı. Doğuda Osmanlı Devleti'nin son rakibi Mısır- Memlük Devleti ortadan kaldırılma safhasına getirildi. Suriye, Lübnan, Filistin, Osmanlı hakimiyetine girdi. Mısır ve Arabistan Yarımadası yolu açıldı. Güneydoğu Anadolu'nun zapdedilmesiyle Anadolu Türk Birliği tamamlandı" dedi.

Osmanlı ordusunun kazandığı Mercidabık Zaferi'nin tarihte önemli dönüm noktası olduğunu dile getiren Duman, bu zaferle Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığını, Miryakefalon Zaferi ile de Anadolu'nun Türk yurdu olmasında kritik adım atıldığını kaydetti.

Kazanılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile de Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu kalacağının dünyaya ispatlandığını vurgulayan Duman, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp silah ve teçhizatı, güçlü ve dinamik personeli, ulaştığı yüksek eğitim seviyesi, azimli ve kararlı komuta kademesiyle dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden biri olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman her yerde ve her şartta verilecek görevleri yerine getirmeye hazırdır."

Konuşmanın ardından Yavuzlu Hacı Mehmet Koçarslan Anodulu Lisesi öğrencilerinin şiir okudu, resmi geçit töreni yapıldı, Halk Eğitim Merkezi halk oyunu ekibi gösteri sundu.

Törene,  AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karukuş, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - Kilis

Kaynak: AA / Yerel

Yavuz Sultan Selim Süleyman Tapsız Yavuzlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title