Haberler

Mercedes AMG Petronas Interlagos'ta Zafer Arıyor

Güncelleme:

Formula 1'de sezonun 18. yarışı Brezilya Grand Prix'inde şampiyon Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg yılın 11. dublesi için mücadele edecek.

Interlagos pistinde geçtiğimiz sene Nico Rosberg birinci olurken, Lewis Hamilton da ikinci sırayı almıştı.

Mercedes AMG Petronas, sezon içinde Rusya'da markalar şampiyonluğunu beş yarış kala ilan etmişti. ABD Grand Prix'inde de Lewis Hamilton kariyerinin üçüncü şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Formula 1 sezonunun bitimine iki yarış kala takvimdeki 18. mücadele olan Brezilya Grand Prix'i bu hafta sonu gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl Brezilya'da ilk iki sırayı alan Mercedes AMG Petronas, bu yıl da zirve için piste çıkacak. İlk kez 1973 yılında takvimde yer alan Brezilya GP'de pilotlar 4.309 km uzunluğundaki pistte 71 tur atarken toplamda da 305.909 km yol kat edecek. Tarihi Interlagos pistinde en hızlı turu 2004 yılında 1.11.473'lük derecesiyle Juan Pablo Montoya atmıştı. Brezilya'da en fazla birinciliği elde eden isim Fransız Alain Prost (6 birincilik) olurken, Michael Schumacher de 10 kez podyuma çıkma başarısı göstermişti.

Brezilya'da geçtiğimiz sene üstünlük kuran Mercedes AMG Petronas, Nico Rosberg'le ilk sırayı elde etmeyi başarmıştı. Yarışa ilk sırada başlayan Rosberg, üstünlüğünü yarışsonuna kadar korurken, takım arkadaşı Lewis Hamilton da ikinciliği elde etmişti.

Hamilton ve Rosberg ilk iki sırada

Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton, sezonda 17 yarış geride kalırken pilotlar sıralamasında şampiyonluğunu garantiledi. Lewis Hamilton 345 puan ile zirvede yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg'in 73 puan önünde bulunuyor. Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn, Çin, Kanada, İngiltere, Belçika, İtalya, Japonya, Rusya ve ABD'de birinciliği, Malezya, İspanya ve Avusturya, Meksika'da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise, İspanya, Monako, Avusturya ve Meksika'da birinciliğin, Avustralya, Çin, Kanada, İngiltere, Belçika, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya'da ise üçüncülüğün sahibi oldu.

Mercedes AMG Petronas açık ara zirvede

F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezonda markalar şampiyonluğunu elde eden Mercedes AMG Petronas, sezonun bitimine iki yarış kala 617 puanla zirvede yer alıyor. Mercedes AMG Petronas'ın en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı ise 243.

"Senna için mücadele edeceğim"

Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton Brezilya Grand Prix'i öncesinde, "Interlagos kesinlikle Formula 1'in tarihi yarışlarından biri. Elbette bunda Brezilyalı taraftarların da katkısı çok fazla. Tribünler tutkulu ve eğlenceli. Hepsinden öte ise Brezilya, Aytron Senna'nın evi. Sao Paulo'da yarışmak çocukluk hayalimdi. Senna burada büyük bir kahraman. Interlagos pistinde daha önce sekiz kez yarıştım ama galibiyetle buluşamadım. Bu hafta sonu Senna için mücadele etmek ve kazanarak ona saygımı göstermek istiyorum" dedi.

"Kazanmak istiyorum"

Brezilya Grand Prix ile ilgili konuşan Nico Rosberg ise, "Sao Paulo'ya geri döndüğüm için çok heyecanlıyım. Interlagos F1'in en önemli pistlerinden biri ve pilotlar için de oldukça zorlu. Brezilya'da iyi anılarım var. Burada geçen sene oldukça hızlıydım ve Lewis ile girdiğimiz mücadeleden galip çıkmayı başardım. Brezilyalı taraftarların önünde kazanmak harikaydı. Interlagos'ta bu yıl da kazanmak istiyorum ve iyi bir performans göstereceğimden eminim" sözlerini sarf etti.

Brezilya Grand Prix'inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
14 Kasım 2015 Cumartesi;
18.00 – 19.00 Sıralama turları
15 Kasım 2015 Pazar;
18.00 Brezilya Grand Prix

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lewis Hamilton Nico Rosberg Mercedes Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title