Haberler

Meram Tıp'ta "Beyaz Önlük Giydirme" Töreni

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi'nde tıp öğrenimine bu yıl yeni başlayan öğrenciler için beyaz önlük giydirme töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, Konya Valisi Muammer Erol, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ ve Meram Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcıları, Fakülte öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından selamlama konuşmasını yapan Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, zorlu bir sürecin ardından fakültelerine yeni başlayan 236 öğrenci olduğunu ifade ederek, aslında bu zorlu sürecin bitmediğini uykusuz gecelerin ardından 6 yılın sonunda mezun olup hekim oluncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, Hazreti Pir Mevlana Celalettin-i Rumi'nin 'Biz bu topraklara sevgiden başka hiçbir şey ekmedik' sözünü hatırlatarak, Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak yetiştirdikleri gençlere sevgiden başka bir şey öğretmediklerini, onlara insanları sevmeyi, mesleklerini sevmeyi öğretmenin arzu ve çabasında olduklarını ifade etti.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman da konuşmasında 34 yıl önce kendisinin İstanbul Tıp Fakültesi'ne başladığında böyle bir beyaz önlük giydirme törenine katıldığını hatırlatarak bugünkü törende bulunmanın kendisi için çok farklı bir anlam ifade ettiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Karaman, "Madde Bağımlılıkları ve Yeşilay" konulu konferansında, bağımlılığın sadece maddeyle ilgili olmadığını, teknolojinin çok ilerlediği günümüzde nesne bağımlılığının da bağımlılıklar arasında yer aldığını söyleyerek sunumuna başladı.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman'ın konferansının ardından beyaz önlük giydirme törenine geçildi. İlk grup öğrencilere Konya Valisi Muammer Erol ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker önlüklerini giydirdi.

Tören tüm öğrencilerin önlüklerinin giydirilmesinin ardından sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Karaman Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title