Haberler

Meram-Selçuk Tıp AID öğrencileri Suriyeli Çocuklarla Buluştu

Güncelleme:

Uluslararası Doktorlar Birliği Konya gönüllüleri ve Konya İHH, Hatay Reyhanlı'da Suriyeli çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda çalışmalar yaptı.


Meram Tıp Fakültesi ve Selçuk Tıp Fakültesi AID gönüllüsü öğrencilerin yaptığı organizasyon ile hazırlanan diş setleri, Reyhanlı'da bulunan Emel Geçici Sağlık Tesisi'nde toplanan Suriyeli çocuklara dağıtıldı. Şubat ayında ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Deah Barakat anısına geçekleştirilen proje kapsamında gönüllü öğrenciler, Suriyeli çocuklara ağız ve diş sağlığını korumanın yollarını anlattılar.

Diş eğitimini tamamlayan ve diş setlerini alan çocuklar için Hastane'nin Diş Ünitesi'nde diş taraması gerçekleştiren ekibin gönüllü diş hekimleri, çocukların çoğunda diş problemleri tespit ettiklerini ve tedavilerini gerçekleştirdiklerini belirttiler.
ABD'de diş hekimliği öğrencisi olan Barakat, bu yaz Reyhanlı'ya gelerek Suriyeli çocuklara yönelik diş sağlığı çalışmaları yapmayı planlıyordu. Deah Barakat, eşi Yuso Abu-Salha ve baldızı Razan Abu-Salha'nın komşuları tarafından vurularak öldürülmesi tüm dünyada Müslümanların ve insan hakları savunucularının tepkisini çekmişti. Kurbanların aileleri cinayetin nefret suçu sayılması için mücadele vermeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Reyhanlı Konya Meram Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title