Haberler

Meram'da Yazarlar Çocuklarla Buluştu

Meram Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla düzenlenen "Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinliklerinde çocuk edebiyatının ünlü yazarları öğrencilerle buluştu.

Öğrencilerle bir araya gelen yazar Sevim Ak, ilkokul çağından itibaren yazmaya merak sardığını ve günlük hayatta yaşanan olayları kaleme alarak yazarlık serüveninin başladığını anlattı.

Çocuk kitaplarının daha çok ders kitaplarına yardımcı olma mahiyetinde olduğunu gördüğünü belirten Ak, "Yani bilgi verici mahiyette kitaplardı. Bu beni biraz ürküttü. Aslında çocuklar da büyükler için yazılanlar gibi kendi günlük yaşamlarından ve kendi sorunlarından bahseden kitaplardan zevk alırlar diye düşündüm ve hikayelerimi bunun üzerine kurguladım. Öncelikli olarak çevremdeki insanları gözlemleyerek onları yazmaya başladım" diye konuştu.

Söyleşi sonunda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ak, öğrencilere "Uçurtmam Bulut Şimdi", "Babamın Gözleri Kedi Gözleri", "Puf, Pufpuf, Cuf, Cufcuf ve Cino", "Çilekli Dondurma" ve "Pembe Kuşa Ne Oldu" isimli 5 ayrı kitabını imzaladı.

"Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında yazarların kitapları Meram Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

Etkinlik çerçevesinde Konya'ya gelen Ak ziyaret ettiği Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin katılımıyla kısa bir söyleşide bulundu ve kitapları hakkında bilgiler verdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Meram Belediyesi Sevim Ak Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title