Haberler

Meram'da Mahalle İstişare Toplantıları Sürüyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Küçük Kovanağzı, Büyük Kovanağzı ve Ladikli Mahalleleri sakinleriyle bir araya geldi.

"Mahallemizde Başkan Var" sloganıyla Meram'ın farklı mahallelerinde sürdürülen istişare toplantısı, Küçük Kovanağzı, Büyük Kovanağzı ve Ladikli mahalleleri sakinlerinin katılımıyla Kovanağzı Kapalı Pazar Yeri'nde yapıldı.

"BU BÖLGE ŞANTİYEYE DÖNECEK"

Bölgelerdeki imar çalışmaları hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Küçük Kovanağzı ve Ladikli Mahallelerimizin bulunduğu kısımlarda imar planlaması tamamlandı. Büyük Kovanağzı Mahallemizle ilgili olarak da planlamamızı yaptık, Büyükşehir Belediyemizde kontrol ve inceleme süreçleri devam ediyor. İnşallah yılsonuna kadar planların onayıyla birlikte askıya çıkararak sizleri bilgilendirmiş olacağız. Güney Meram-1 projesinde şu an imar uygulaması tamamlandı. İnşallah bir haftaya kadar sizlere tapularınızı vermiş olacağız. Onun müjdesini de buradan vermek istiyorum. 2016'dan itibaren burada hızlı bir yapılaşma başlamış olacak ve bu bölge şantiye alanına dönecek. Gazze Caddesi'nin açılması için Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırma çalışmalarına da başlanıyor. Ladikli Mahallesi, Yenice Mahallesi'nin bir kısmı ve Arif Bilge Mahallesi'nin bulunduğu kısımlarda imar planlarını tamamlamıştık. Geçen ay itibariyle imar planları askıdan indi, kesinleşti ve şu anda ekiplerimiz bu bölgenin de imar uygulama, 18. madde uygulama sürecini çalışıyor. İnşallah buradaki 18 uygulama süreçleri de bitmiş olacak" diye konuştu.

BAŞKAN TORU'DAN İKİ AYRI MÜJDE

5 bin metrekare kapalı alanı olan ve yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olan Kovanağzı Kapalı Pazar Yeri'ni hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Toru, "Pazarla entegre olacak bir tesis daha yapacağız. Ocak ayında ihaleye çıkacağımız bu tesis; muhtar ofisi, emekliler konağı, pazarın ihtiyacını karşılayacak WC'leri, hanımlara yönelik çok amaçlı salonun yer alacağı fonksiyonel bir tesis olacak. Yine Küçük Kovanağzı, Yenice, Ladikli ve Hacı İsa Efendi Mahallelerine hizmet verecek şekilde Yenice Gençlik Merkezi'ni projelendirdik. İnşallah kısa bir süre içinde ihalesini yaparak yapım sürecini de başlatacağız. Hacı İsa Efendi Mahallesi'nde cuma günleri yol üzerinde kurulan pazar yerini taşımak için de planlama çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"BU VATANA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kaldığını ifade eden Başkan Toru, "Şu an dünyada adı konmamış bir savaş var. Hepimiz bir olarak, ayaktayız diyerek, ortak paydamız İslam olacak şekilde, hiçbir ayrılığa gayrılığa gitmeden bu vatana sahip çıkacağız. Bu vatanı şehit kanları pahasına kazandık ve şehit kanları pahasına korumaya da devam edeceğiz. Onun için bu seçimler çok önemli" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZE YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI İYİ ANLATMALIYIZ"

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ömer Ünal da, "Gençlerimize geçmişte yaşadığımız sıkıntıları çok iyi anlatmamız gerekiyor. 2002'de AK Parti iktidarı ile halkın iktidarı işbaşına geldi. Borç batağıyla devraldığımız bir ülkeyi lider bir ülke haline getirdik. Duble yollar yapıldı, eğitim ve sağlık alanında devrimler yapıldı. Hızlı tren ağları kuruluyor ve inşallah bir gün sabah namazını Konya'da kıldıktan sonra hızlı trenle Kabe'de Cuma namazını kılacağımız günler gelecek" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Toru Yenice Konya Meram Yerel Haberler

title