Haberler

Meram'da "Kadın Sağlığı" Konulu Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Medicana Hastanesi iş birliğiyle 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ’Kadın Sağlığı’ konulu farkındalık eğitimi düzenlendi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Medicana Hastanesi iş birliğiyle 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla 'Kadın Sağlığı' konulu farkındalık eğitimi düzenlendi.

Yunus Emre Mahallesi Şehit Mehmet Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen eğitim seminerine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya'nın tek kadın muhtarı Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Nazan Kaçıran, sağlıkçılar ve kadınlar katıldı.

Geçen hafta açılışını yaptıkları Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde hizmet verecek olan Kadın ve Aile Müdürlüğü'nün yaptığı ilk program olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Kadın ve Aile Müdürlüğümüz, aktif bir şekilde kadınlarımızı ve ailelerimizi bilgilendirmek üzere çalışmalarına devam edecek. Konya'da Kadın ve Aile Müdürlüğü'nü ilk kuran belediye olarak, ilk etkinliğimizi de Konya'daki tek kadın muhtarımız olan Nazan Kaçıran hanımefendinin mahallesi, Yunus Emre Mahallesinde gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Aileye sahip çıkarsak güçlü bir toplum oluruz"

Kadın ve Aile Müdürlüğü'nün faaliyet alanında sadece kadınların yer almadığına da dikkat çeken Başkan Toru, "Toplumun temel yapı taşı olan aile var. Biz ailelerimize sahip çıkabilirsek, çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkabilirsek daha güçlü bir toplum oluruz ve daha güçlü bir Türkiye oluruz. Bu konuda siz değerli hanımefendilerin katkısı ve desteği ile Kadın ve Aile Müdürlüğümüzün çok başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Toru'nun konuşmasının ardından Medicana Konya Hastanesi Doktorları Doç. Dr. Ahmet Okuş ile Op. Dr. Alptekin Alagöz, "Kanser, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek ve Riskli Gebelik" konularında sunum yaptı.

Eğitim seminerinden sonra Meram Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Havva Çalık, günün anısına Doç. Dr. Ahmet Okuş ile Op. Dr. Alptekin Alagöz'e çiçek takdim etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tıp Bayramı Fatma Toru 14 Mart Konya Yerel Haberler

title