Haberler

Meram'da Geri Dönüşüm Yaygınlaştırılıyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, kağıt, cam, plastik ve metal gibi ambalaj atıklarının kaynağında toplanarak ekonomiye tekrar kazandırılması için ilçe genelinde geri dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, geri dönüşüm uygulaması kapsamında aylık 240, yıllık da 2 bin 222 ton ambalaj atığının toplanarak ekonomiye tekrar kazandırıldığını ifade etti. Başkan Toru, "'Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin' sloganıyla ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması için yeni uygulamalar yapıyoruz. Bu kapsamda kamu kurumları, okullar, iş merkezleri, marketler ve konutlardan çıkan ambalaj atıkları haftalık programlar çerçevesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ekiplerince toplanmakta ve yeniden hammadde olarak ekonomiye kazandırılmaktadır. Ayrıca bu hizmetin daha yaygın hale getirilmesi için okul ve konutlarda çeşitli eğitim seminerleri verilmekte, bilgilendirici broşürler dağıtılmaktadır. Yeni hizmet döneminde yaklaşık 10 bin konuta, üniversite öğrencilerinden oluşan ekibimiz sayesinde ulaşıp eğitimler verilmiş ve bu konutların da geri dönüşüm uygulamasına katılımları sağlanmıştır. Eğitimlerimiz devam etmekte olup toplanan geri dönüşüm malzemeleri sözleşmeli firmanın hizmete açmış olduğu tesislerde toplanıp ayrılmakta ve yeniden ekonomiye kazandırılmaktadır" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Toru Konya Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title