Haberler

Meram'da 32 Park Hizmete Açıldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 32 yeni park, düzenlen törenle hizmete açıldı.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 32 yeni park, düzenlen törenle hizmete açıldı.

Lalebahçe Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplu açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Muhammet Uğur Kaleli, Rüveyda Gülseren Kozak Işık, Hüsnüye Erdoğan, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Abdülkadir Özöğür, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, AK Parti İl ve İlçe Teşkilat Yöneticileri, Gençlik ve Kadın Kolları Yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÇALIŞMALARIMIZDA 3 NOKTA ÖN PLANDA"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Göreve gelirken şunu ifade etmiştik; Yapacağımız çalışmalarda 3 temel nokta var. Bunlardan birincisi, yerel kalkınma, ikincisi çevre ve yaşam kalitesinin yükselmesi. Üçüncüsü ise Meram'ın doğal, tarihi ve kültürel mirasının tekrar gün yüzüne çıkarılması. Seçimden sonra bu hedefimiz doğrultusunda 'Yerinde Tespit Yerinde Çözüm' sloganıyla vatandaşımızın karşısına çıktık, muhtarlarımızla bölgesel toplantılar yaptık ve mahallelerimizin öncelikli ihtiyaçlarını belirlemiş olduk. Bu çerçevede bir iş akış programı oluşturduk. Plan, proje ve hazırlık derken şimdi bir yıllık süre içinde 32 parkımızı halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

"MERAM'IN YEŞİL DOKUSUNU GÜÇLENDİRİYORUZ"

Açılışını yapacakları park alanıyla birlikte Fahrunnisa, Telafer, Zafer, Gülbahçe, Harmancık, Kozağaç, Süleymanşah, Selver, Hatıp, Gökyurt, Çomaklar ve Sarıkız gibi 32 farklı mahalleye bu parkları kazandırdıklarını kaydeden Başkan Toru, "Bunlarla birlikte Meram'ın yeşil dokusunu korumayı ve daha da artırmayı hedefledik. İstiyoruz ki çocuklarımız kendilerine yakışan alanlarda oyun oynayabilsin, anneler burada çocuklarını izlerken boş zamanlarında fitness yapabilsin. Parkların büyüklüğüne göre kameriyeler, spor alanları, fitness alanları, çocuk oyun grupları, basket sahaları ve futbol sahalarını dizayn ettik. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"SEÇİMLERDE MİLLETİMİZ KAOSA İZİN VERMEZ"

Başkan Toru, yaklaşan seçimlerle ilgili olarak da, "Milletler nüfuslarının çokluğuyla övünmekten ziyade bünyelerinden çıkardıkları dünya çapındaki liderleriyle büyürler. Millet olarak yaklaşan seçim öncesi kaosun oluşmasına izin vermemeliyiz" dedi.

"KONYA BAŞBAKANINA SAHİP ÇIKACAK"

AK Parti Konya Milletvekili adayları adına konuşan Muhammet Uğur Kaleli, Türkiye'nin başarı hikayesinin arkasında AK Parti, AK Parti'nin başarı hikayesinin arkasında da belediyeler var. AK Parti demek; hizmet demek, eser demek, ihracat demek, büyümek demek, milli gelir demek. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin üç boyutu var. Dünyayı ve ülkemizi ilgilendiren yönüyle birlikte Konya'yı ilgilendiren yönü de çok önemli. Çünkü Başbakanımız Konyalı ve bizler hangi partiye mensup olursak olalım ya da hangi siyasi düşüncede olursak olalım Başbakanımıza sahip çıkmalıyız. Ülkemizde Başbakan çıkaran diğer şehirlerin yaptıklarının daha fazlasını biz de yapmalıyız" şeklinde konuştu.

"KOALİSYON DEMEK BUHRAN DEMEK"

Koalisyon döneminde ülkemizin çok ciddi buhranlar yaşadığına dikkat çeken AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, "AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte halkımızın hak ettiği hizmetler yapılmaya başlandı. Halkımız seçim meydanlarında atılan vaatlere değil gerçekleştirilen hizmetlere itibar eder. Yerel yönetimlerde de AK Parti kadrolarının şehre kattığı değer çok farklı. Bugün de Meram'ın yeşil dokusuna değer katacak 32 parkı açıyoruz. Belediye başkanımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM"

AK Parti Konya İl Başkan Vekili Abdülkadir Özöğür ise, "AK Partili belediyelerimizin açılış ve temel atma programları hız kesmeden devam ediyor. Biz yorulmadıkça ve çalışmaya devam ettikçe vatandaşımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Meram Belediyemiz, imar planlarındaki düzenlemelerle birlikte sağlık, eğitim, sosyal tesis ve park alanlarını halkımızın istifadesine sunuyor. 32 parkı Meram'a kazandıran Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

"BOŞ VAATLERE MİLLETİMİZ PABUÇ BIRAKMAZ"

AK Parti iktidara geldiğinden beri şehirlerimizi mamur şehirler haline getirdi. 70 sente muhtaç ülkemizi de hazinesi dolu bir hale getirdik Allah'a şükür. Şimdilerde seçim yaklaştıkça muhalefette bir telaş başladı. 23 Nisan'da başbakanlık koltuğuna oturan çocuklar gibi başladılar açık artırmaya. Asgari ücreti bin TL'den başlayarak 5 bin TL'ye kadar çıkardılar. Muhalefet parti liderlerine şunu sormak lazım: Kardeşim sizin de belediyeleriniz ya da kendi firmalarınız var, orada asgari ücreti vaat ettiğiniz miktarlara bir taşıyın da bir görelim. Böyle boş vaatlere milletimiz asla pabuç bırakmayacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla Meram'a kazandırılan 32 parkın açılış kurdelesi kesildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Toru Ak Parti Konya Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title