Haberler

Meram Belediyesi'nden Örnek Uygulama

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, başlatılan “Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan” kampanyası kapsamında 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yapılmış olan yapı ruhsatı başvurularına fidan dikme şartı getirildiğini söyledi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, başlatılan "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yapılmış olan yapı ruhsatı başvurularına fidan dikme şartı getirildiğini söyledi.

Meram Belediye Meclisi, ilçede yeşil dokuyu koruma ve güçlendirme adına önemli bir karar aldı. Meram'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, Meram'ın yeşil dokusunun korunmasına yönelik önemli bir karar alındı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başlattıkları "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu getirdiklerini açıkladı.

"BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN TAVSİYESİ ETKİLİ OLDU"

Konuyla ilgili açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Meram, suyun yeşille buluştuğu, yeşili ve doğal güzellikleriyle Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'ne de konu olmuş şirin bir ilçemizdir. Konya'nın akciğeri konumundaki ilçemizde yeşil dokuyu daha da artırmak üzere Meram Belediyesi olarak bir karar aldık. Bu kararı alırken Başbakanımızın tasarruf tedbirleri kapsamında, bundan sonra ödül ve plaket yerine fidan dikimini özendirmesiyle ilgili ifadeleri etkili oldu. Ocak ayı meclis toplantımızda aldığımız karar çerçevesinde 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yapı Kullanma İzin Belgesi başvurularında projeler incelenirken her bağımsız bölüme bir ağaç olacak şekilde; ticari alanlarda ise brüt her 100 metrekareye bir, sonraki her 100 metrekare için de birer fidan olacak şekilde projede gösterilmiş olma şartı aranacak. Bu şekilde ağaç dikimini özendirmiş olacağız. Yapı Kullanma İzin Belgesi'nde ya da projesinde ağaçlandırma imkanı olmayan vatandaşlarımız, belediyemizin belirlediği komisyon dahilinde ve belirlediğimiz alanda dikilmek üzere fidanlarını dikebileceklerdir. Bu sayede Meram'ın yeşil dokusu daha da artmış olacak" dedi.

"MERAM'IN YEŞİL DOKUSU DAHA DA GÜÇLENECEK"

30 Mart Yerel Seçimleri'nden bugüne kadar yapmış oldukları İmar Planı Revizyonu kapsamındaki çalışmalarının 50 milyon m²yi bulduğunu belirten Başkan Fatma Toru, "Bu alan 10 yıllık zaman diliminde yapılaşırken, sadece betonlaşma olmasın istiyoruz. Bu alandaki yapılaşmada her bağımsız bölüme birer ağaç olacak şekilde ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte Meram'da hem konutlarımız ve sosyal tesislerimiz yükselecek hem de yeşil dokumuz daha da güçlenmiş olacak" ifadesini kullandı.

"YENİ EVLENENLER İÇİN DE AĞAÇ DİKİLECEK"

"'Yeni Bir Yuva Yeni Bir Fidan' sloganı kapsamında bizler yeni evlerimizi, yeni yuvalarımızı inşa ederken her yuva için de birer ağaç dikmiş olacağız" şeklinde konuşan Başkan Toru, "Ayrıca yeni evlenen çiftlerimiz için de birer ağaç dikmiş olacağız. İnşallah bu sayede Meram'ın yeşil dokusu daha da güçlenecek ve Meram Konya'nın akciğeri olmaya devam edecek" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meram Belediyesi Evliya Çelebi Fatma Toru Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title