Haberler

Meram Belediyesi İlk Kez Havuç Festivali Düzenliyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Türkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini karşılayan Kaşınhanı Mahallesi'nde ilk kez "Havuç Festivali" düzenliyor.

Türkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini karşılayan Kaşınhanı Mahallesi'nin bilinirliğinin artırılması için Meram Belediyesi bu yıl ilk kez "Havuç Festivali" düzenliyor. Geleneksel hale getirilmesi planlanan festivalin ilkine tüm Konyalılar davet edildi. 19 Ekim Pazar günü saat 11.00'de Kaşınhanı İstasyon Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilecek festivalde sevilen sanatçı Latif Doğan konser verecek. Halk oyunu gösterileri ve ödüllü yarışmalar da festivale renk katacak.

BU TOPRAĞIN SESİ

Meram'da Pazar günü yapılacak "Havuç Festivali"nin yanı sıra Cuma, Cumartesi ve Pazartesi akşamları da farklı etkinlikler yapılacak. Meram Belediyesi tarafından Konya kültür hayatına renk katan "Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam" söyleşilerinin ikinci konuğu Konyalı sanatçı Vedat Sakman. "Bu toprağın sesi" konulu söyleşide sanatçı Sakman, müzik hayatıyla ilgili merak edilen soruları cevaplayacak ve sevilen eserlerini seslendirecek. Program 17 Ekim Cuma akşamı saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

"BARANA HAVALARI" CUMARTESİ 20.00'DE

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun "Konya Barana Havaları" adlı konseri ise 18 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde icra edilecek. Koronun şefliğini Eyüp Görkem üstleniyor.

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu'nca hazırlanan "Ortadoğu" adlı tek perdelik tiyatro ise 20 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 12 yaş ve üzeri kişilerin izleyebileceği oyunun yönetmenliğini Ferdi Dalkılıç, ışık ve dekor tasarımını ise Hakan Özdemir yapıyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meram Belediyesi Kaşınhanı Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title