Haberler

Meralara 25 Ton Gübre

Kayseri'nin Bünyan İlçesine Bağlı Büyük Tuzhisar Beldesi ile Tuzla Gölü Havzası İçerisindeki Otlak Alanlara Mera Islah Projesi Kapsamında 25 Ton Gübre Atıldığı Bildirildi

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar Beldesi ile Tuzla Gölü Havzası içerisindeki otlak alanlara Mera Islah Projesi kapsamında 25 ton gübre atıldığı bildirildi.

Bünyan İlçe Tarım Müdürü Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, Tuz Gölü çevresinde bulunan otlakların bölgede hayvancılık açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

25 ton gübrenin her yıl yüksek verim almak amacıyla otlaklara atıldığını belirten Demir, ilkbahar ve sonbahardaki gübreleme faaliyetlerinin, ot verimi açısından son derece gerekli olduğunu ifade etti. Demir, mera alanlarının ıslahı ve korunmasında büyük önem taşıyan kontrollü ve münavebeli otlatma için her yıl otlatma planları hazırlayıp, titizlikle uygulanmasına çalışıldığını belirterek, 'Amacımız toprak ve diğer doğal kaynakları iyileştirerek meranın ot kalitesini ve ot verimini artırmak, yem bitkileri üretimini geliştirmek ve sonuçta önemli doğal kaynağımız olan meralarımız üzerinde sürdürülebilir bir üretim yapmak suretiyle, yüksek oranda hayvansal ürün elde etmektir. Geçen yıl da aynı bölgeye 30 ton gübre saçmıştık. Köylülerimiz yine faydasını en kısa zamanda göreceklerdir' diye konuştu.

Büyük Tuzhisar Belediye Başkanı Mehmet İmir ise belediye ekiplerinin yanı sıra beldede traktörü bulunan vatandaşların desteği sayesinde gübreleme yapıldığını anlattı.

Gübrelemeden kendi beldeleri ile Palas Beldesinin yanı sıra 6 köyün de büyük ölçüde yarar göreceğini dile getiren İmir, emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

(ÖÇ-ORC-İÇR-ÜNS) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title