Haberler

Meralar Özel Sektöre Açılacak

Güncelleme:

Erzurum'da düzenlenen 4'üncü Uluslarası Havza ve Mera Yönetimi Eğitim Semineri'ne katılan Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Türkiye'de meraların özel sektöre açılarak etkin kullanımının sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının işbirliğiyle Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Erzurum'da başlayan Uluslarası havza ve mera yönetimi eğitim seminerinin açılışında Vali vekili Mehmet Gök, Atatürk Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çolak, TÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, 20 ilin tarım müdürü ile birlikte Bosna-Hersek, Ukrayna, Azerbaycan, Makedonya, Tacikistan'dan uzmanlar hazır bulundu. Seminerde konuşan TÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, meraların özel sektöre açılarak etkin kullanımının sağlanılmasının amaçlandığını bildirdi.

Kiralama yöntemiyle meraların üzerine zorunlu hayvancılık tesislerinin yapılması ile ilgili yasa tasarısının hazırlanarak Meclis'e sunulduğunu anımsatan Talat Şentürk, şöyle dedi:

"Türkiye tarımsal ekonomik değer bakımından elde ettiği 63 milyar dolarlık gayri safi yurt içi hasıla ile dünyada 7'nci, Avrupa Birliği ülkeleri içinde bu birinci sıraya yerleşti. Ayrıca ülkemizde mera ıslahında 6 bin 800 hektardan 440 bin hektara ulaşıldı. Tarımın önemi gittikçe artıyor. Hayatımızı devam ettirmek için gıdaya ihtiyacımız var. Dünyada 1 milyar insan açlıkla karşı karşıya. 2 milyara yakın insan yoksulluk sınırında. Bu yüzden gıda vazgeçemeyeceğimiz önemli ürünlerden biri. Türkiye son yıllardaki başarısıyla 75 milyon insanını besliyor. Arkasından 30 milyon turistin gıda ihtiyacını karşılıyor. Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için hayvancılığın da gelişmesi gerekiyor." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Türkiye Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title