Haberler

Mera ve Yaylakların Kullanımına İlişkin Genelge Yayımlandı

Gümüşhane Valiliği, yayla ve meraların kullanımı ve korunması konusunda genelge yayımladı.

Gümüşhane Valiliği, yayla ve meraların kullanımı ve korunması konusunda genelge yayımladı.

Vali Yusuf Mayda imzasıyla yayımlanan genelgede, Gümüşhane'de mera ve yaylaklarda otlatma mevsiminin 10 Mayıs-Ekim arası olduğu, mera ve yaylağa bu tarihten önce çıkılmayacağı, bu tarihten sonra da kalınmayacağı belirtildi.

Otlatma mevsiminde mera ve yaylaklara otlatma kapasitesinin üzerinde hayvan sokulmayacağı ifade edilen genelgede, şunları kaydedildi:

"Kelkit ilçesi en büyük hayvan varlığına sahip olduğu için bu ilçe sınırları içerisinde bulunan mera vi yaylak alanları ilçenin hayvan varlığının ihtiyacının karşılayamadığından il dışından gelecek hayvan sahiplerine kiralanmayacak olup, il içinden gelecek kiralama talepleri değerlendirilecektir. Hayvan otlatmak için mera veya yaylağa giden ancak gittiği mera veya yaylağı kiraladığına dair belgesi bulunmayanlar hakkında gerekli işlemler yapılacak olup asgari otlatma bedeli küçükbaş hayvan için 5, büyükbaş hayvan için 25 liradır. Gümüşhane'deki mera ve yaylakları kiralamak isteyen hayvan sahipleri, otlatma mevsimi başlamadan önce, kiralamak istedikleri yeri, getirecekleri hayvan sayısını belirten dilekçe ve istenen belgelerle Kaymakamlık makamları kanalıyla veya doğrudan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaata bulunabileceklerdir."

Genelgede, mera ve yaylakların hiçbir şekilde belediye başkanları, köy muhtarları ve diğer şahıslar tarafından kiraya verilmeyeceği vurgulayanarak, şöyle devam edildi:

"İl Mera Komisyonu dışında kiralama yapıldığının tespiti halinde sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır. Hayvan sahiplerinin ilimize getirecekleri tüm hayvanların kulak küpeleri ile tanımlanmış olması zorunlu olup geldikleri il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden muhakkak suretle yurt içi hayvan sevklerine mahsus veteriner sağlık Raporu alacaklardır. Hayvan sahiplerince hayvanların mera ve yaylaklara nakilleri sırasında giriş yapabilecekleri yollar ve güzergahlar üzerinde güvenlik güçlerinin uygun bulacağı yerlerde sürü kontrol noktaları tesis edilecek ve bu noktalarda girişine müsaade edilen hayvan sayıları ve götürecekleri yerlere ilişkin raporlar kontrol edilerek kayıt altına alınacaktır."

Genelgede, belediye başkanları ve muhtarların, mera ve yaylakların sınır işaretlerinin korunmasından ve ayrıca tahsis amacına göre en iyi şekilde kullanılmasının sağlanmasından sorumlu oldukları kaydedilerek, mera ve yaylak üzerine kalıcı yapı yapılmasının yasak olduğu, kiracılar için de aynı hükmün geçerli olduğu, mera ve yaylaklardan faydalanacak şahısların, mera ve yaylakları sürmek, ekmek, yol ve inşaat yapmak gibi şekillerde tahrip etmeyecekleri bildirildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title