Haberler

Mera Arazilerinin Taş Ocağı Olmasını İstemiyorlar

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nin Kongurca Mahallesi'ndeki, nevruz kutlamalarının yapılıp, kurbanların kesildiği mera ve harman yeri olarak da kullanılan arazinin, belediye tarafından taş ocağı olarak satılması, mahalle sakinleri tarafından protesto edildi.

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nin Kongurca Mahallesi'ndeki, nevruz kutlamalarının yapılıp, kurbanların kesildiği mera ve harman yeri olarak da kullanılan arazinin, belediye tarafından taş ocağı olarak satılması, mahalle sakinleri tarafından protesto edildi. Satışın iptali için imza kampanyası başlatıldı.

Balıkesir'e 14 kilometre uzaklıktaki 33 hane, 60 nüfuslu Kongurca Köyü'nün Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülmesinin ardından köy tüzel kişiliğine ait araziler Savaştepe Belediyesi'ne devredildi. Belediyeye devredilen arazililerden Hatıp Yeri Mevkisi'ndeki 64 dönümlük bölümünün taş fabrikası yapılmak üzere geçen 9 Ekim'de satılması, köylülerin tepkisine neden oldu. Arazinin bulunduğu mevkide toplanan yaklaşık 50 kişi eylem yaptı. 'Toprak namustur satılamaz' sloganı atan köylüler, 'Tarih sizi de yazacak bu ağaçlardan yapılan kalemlerle', 'Vurur yüze ifadesi fabrika isteyenin', 'Meşede içmek sevdaya dahildi... Fabrikada?' yazılı dövizler taşıyıp, imza kampanyası başlattı.

Kongurca Mahallesi Muhtarı Necati Dalkıran, taş fabrikası yapılacak alanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Kongurca'nın Savaştepe'nin tek Alevi mahalllesi olduğunu belirten Muhtar Dalkıran, "Taş fabrikası yapılmak üzere satılan arazide gerek mahallemizde yaşayanlar gerekse dışardan gelenler, kurbanlarını kesip, nevruz kutlamalarını yapıyordu. Bu arazi aynı zamanda mahellemizin merası ve harman yeriydi. Kimseye sorulmadan bu arazi harç mezat satıldı. Arazinin satışının iptal edilmesi için her türlü hukuki mücadeleyi başlatacağız. Kısa sürede topladığımız yüzlerce imzayı da ilgili yerlere vereceğiz" dedi. Köylüler açıklamaların ardından sessizce dağıldı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Savaştepe Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title