Haberler

Menteşe Personeline Afet Riski Eğitimi

Güncelleme:

Muğla Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Koray Ece tarafından olası bir doğal afette yapısal olmayan risklerin azaltılması ile ilgili Menteşe Belediyesi Personeline eğitim verildi.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonundaki eğitime Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven başta olmak üzere Menteşe Belediyesi Birim Müdürleri ve Menteşe Belediyesi personelleri katıldılar. Yapısal olmayan risklerin azaltılması ile ilgili bir slayt sunumu gerçekleştiren Eğitim Uzmanı Koray Ece, yapısal olmayan risklerin tanımını yaparak azaltılması ile ilgili yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Doğal afetlerden birisi olan depremin yaşanması durumunda can kaybını en aza indirmek için alınabilecek önlemleri resimli slayt sunumla Menteşe personeline anlatan Ece, "Bir binanın içindeki veya üzerindeki elemanlar yapının sağlamlığını etkileyen yapıya ait elemanlar ve yapının kullanımını ve estetiğini etkileyen yapıya ait olmayan elemanlar olarak iki şekilde değerlendirilir. Mobilyalar, tüm elektronik cihazlar, tüm beyaz eşyalar, Sobalar, tablolar, banyo aksesuarları, her türlü dolaplar, aydınlatma elemanları, laboratuvar malzemeleri, raflar yapıya ait olmayan hareketli eşyalardır. 1999 Marmara Depremi'nde, maddi kayıpların yüzde 30'u, yaralanmaların yüzde 50'si, ölümlerin yüzde 3'ü yapısal olmayan elemanlardan kaynaklanmıştır. Yapısal olmayan elemanlardan kaynaklanan riskleri azaltmak için etkili yollar vardır. Eşyaları tekniklerine uygun bir şekilde sabitlemek ve eşyaların bir kısmının yerini değiştirmek İl başta yer alan önlemlerdir. Daha sonra sırasıyla pencerelerde kalın perde kullanmak, günlük yaşantımızda az kullanılan, hacimli eşyaların konumunu değiştirmek ve kullanılmayan eşyaları ev ortamının dışında değerlendirmek gelmektedir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İskender Alper Mehmet Güven Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title