Haberler

Menteşe'de Hamsi Şöleni

Güncelleme:

2. Hamsi Şölenine, yağmura rağmen vatandaşların ilgisi yoğundu.

Şölen kapsamında vatandaşlara ücretsiz hamsi ekmek dağıtıldı. 5 ton ızgara ve tavada pişirilmiş hamsinin dağıtıldığı şölene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, Murat Gökalp, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şölende Karadeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Halk oyunları ekipleri gösteri sunarken, yerel sanatçıların söylediği türkülerle de vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, "Bugün burada çok güzel bir kalabalık var. Hamsi Şöleni ile birlikte bir kültür kaynaşması yaşıyoruz. Bu tür şenliklerin, gelenek, görenek gibi kültürel değerlerimizi yaşatıp, sonraki kuşaklara aktarmak gibi birçok amaç ve işleve sahip olduğunu düşünüyorum. Aramızda bulunan Karadenizli Hemşerilerimize ve tüm vatandaşlarımıza hoş geldiniz der, İyi eğlenceler dilerim" dedi.
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlikte konuşmaların ardından Karadeniz halk oyunları ekibi eşliğinde vatandaşlar halk oyunları oynadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Güven Menteşe Şölen Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title