Haberler

Menteşe Belediyesi'nden, Türk Kadını ve Milli İrade

Güncelleme:

Ünlü Gazeteci Avar ve Savran, 08 Mart 2015 Pazar Günü Saat:14:00'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan Türk Kadını ve Milli İrade Konulu konferansa konuşmacı olarak katılacaklar. Konferans öncesi Muğla Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği tarafından Saat:13.00'de "Kadın" konulu Karma fotoğraf sergisi düzenlenecek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konferans hakkında yaptığı açıklamada, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, Türkiye'nin duayen televizyoncu ve gazetecilerinden Banu Avar'ı ve Türkiye Su Meclisi Sözcüsü Pervin Çoban Savran'ı Menteşeliler ile buluşturacağız. Ben özellikle Menteşeli Kadınlarımızı bu konferansa davet ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin önemli fotoğraf sanatçılarının "Kadın" konulu Karma fotoğraf sergisi düzenlenecek"dedi.

Banu Avar; Yazar, gazeteci, araştırmacı, program yapımcısı, sunucu.

Gazetecilik hayatına Süreç dergisinde başladı. 1980'li yıllarda Günaydın, Dünya, Vatan gazetelerinde dizi yazılara imza attı, muhabir olarak çalıştı. London City University'de yüksek lisans yaptı. Londra'da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalışırken BBC televizyonu belgesel kurslarına katıldı. Ardından TRT Londra muhabirliğine getirildi. 2004 yılında tv8 belgesel bölümü kapandıktan sonra görevinden ayrılarak, TRT 1'de Sınırlar Arasında isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.

Pervin Çoban Savran; Sarıkeçili göçerlerinin kadın lideri.

Sarıkçililer yüzyıllardır Toroslar'da develeri, keçileri ve kıl çadırlarıyla göçer bir yaşam sürüyor. Göç yollarını Göksu Nehri ve kolları belirliyor. Toroslar'ın bekçisi olarak da bilinen Pervin Ana, aynı zamanda Türkiye Su Meclisi'nin sözcüsü. Türkiye'de derelerin özgür akması ve doğadaki tüm varlıkların suyla buluşması için mücadele veriyor. Pervin Ana suyun öyküsünü şöyle anlatıyor "Bizim için her mahlukat ötekinin rızkıdır. Keçiler dua etmezse şu dağlarda ot bitmez. Otlar dua etmezse gökten bir tek damla yağmur düşmez. O yüzden tüm canlılar bizim için birdir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Banu Avar Türkiye Menteşe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title