Haberler

Menemen'in Başkanı Şahin'in Gurur Abideleri

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl TEOG'da yüzde 99, YGS-LYS'de ise yüzde 85 başarı oranı ile başarı çıtasını daha da yükselten Menemen Belediye Dershanesi (MEBDER) öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu açıkladı.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in "Eğitimde Fırsat Eşitliği" sağlamak adına 2011 yılında kurduğu ve her yıl bin kadar öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağlayan MEBDER'in 5'nci dönem eğitim hizmetleri öncesinde Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği törene; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İçe Başkanı Hürol Taklak, Dershane Yönetici ve öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Menemen Belediyesi Dershanesi öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu başarıda emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere, öğrenciler ve velilerine teşekkür ederek şunları söyledi, "Belediye Başkanları olarak yol, su, kanal, ulaşım gibi birçok hizmet yapabiliriz. Bu tür hizmetler 3 gün önce yada 2 gün sonra olabilir. Hepimizin geleceği için, bu ülkenin geleceği için, ailelerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için bekletilmeyecek bir hizmet varsa, eğitimdir. Bu asla bekletilemez."

4. dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Tahir Şahin, 2009 yılında Belde Belediyelerinin kapatılmasıyla Menemen Belediyesi kullanımına geçen Asarlık eski Belediye hizmet binasını Dershaneye dönüştürdükleri hatırlatarak; "Herkes iyi bir şeyler yapmak istiyor. Bazı Belediyeler 2-3 sınıflık dershaneler açarak parasız eğitime destek veriyor. Ben bunu yapsaydım 10 yıl öncesinde yapardım. Ama benim karakterimde bir işi yapmış olmak için yapmak yoktur. Öteliyorum ama yaptığımda da tam yapıyorum. Hem fiziki yapısı hem de eğitimci kadrosuyla dershanemizin özel dershanelerden hiçbir farkı yok" diye konuştu.

Menemen'de farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşamasını sağlamak adına, özellikle doğu ve güneydoğu bölgesinden göç etmiş insanların yoğun olarak yaşadığı Asarlık bölgesinde MEBDER'i kurduğunu açıklayan Başkan Tahir Şahin; "İlk yılımızda Menemen merkezden 8 öğrencimiz vardı. Şimdi ise Menemen merkezden gelen öğrencilerimizin oranı %65'in üzerinde. Doğulusu-Batılısı, Alevisi- Sunnisi, Kürdü-Türk'ü, alt kimliği ne olursa olsun bu dershanede birleşti, birleşmeye de devam edecek. Çünkü bu ülkenin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, çağdaşlığa ihtiyacı var" dedi.

Öğretmenlik yılları süresince "Parasız Eğitim" mücadelesi veren bir eğitim emekçisi olan MEBDER Müdürü Metin Yaşatürk; eğitimin anayasal bir hak olmasına rağmen ülkemizde çok çarpık yürütüldüğünü söyleyerek; "Anne baba olarak maddi ve manevi birçok külfete giriyorsunuz. Devlet okulları artık paralı birer okul gibi yönetiliyor. Biz yıllarca 'Paralı eğitime hayır. Parasız eğitim haktır' dedik. Maalesef bugün ülkemizde 'parasız eğitime hayır' diyen 700 kadar öğrencimiz içerideler. Onları buradan saygıyla anıyor, mücadelelerine destek veriyorum" dedi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e eğitime sağladığı desteklerinden dolayı çiçek sunarak teşekkür eden Dershane Müdürü Metin Yaşatürk, bugüne kadar 500'e yakın öğrenciyi üniversiteye yerleştirdiklerini açıklayarak şunları söyledi; "Sadece bu yıl 154 öğrencimiz üniversiteye girme hakkını elde etti. Bunda da Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin'in emeği unutulmaz. Kendilerine tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum. "

Menemen Belediye Dershanesi'nin sağladığı destek ve imkanlar sonucunda Manisa Fen Lisesi'ni kazanan 8. sınıf öğrencilerinden Roşna Serim konuşmasında, "Başarıya giden yolda benden desteğini esirgemeyen tüm öğretmenlerimize, Dershane Müdürümüz Metin Yaşatürk'e ve bu dershaneyi bize kazandırarak eğitim öğretime verdiği önemi gösteren Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin'e çok teşekkür ederim" dedi.

Roşna Serim'in annesi Perihan Serim ise MEBDER'in eğitim kalitesine çok güvendiğini ifade ederek şunları söyledi; "Başarısıyla pek çok dershaneden ciddi indirimler kazanan 6. sınıf öğrencisi oğlumu da hiç düşünmeden Menemen Belediye Dershanesi'ne göndereceğim. Oğlumun ihtiyaç duyduğu her türlü olanağı bu dershanenin sağlayacağına inancım tamdır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menemen Belediyesi Asarlık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title