Haberler

Menemen Ahilik Haftasını Coşkuyla Kutladı

Her yıl Eylül ayının 3. haftasında tüm yurtta kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla bu yıl Menemen'de alternatif bir kutlama programı düzenlendi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarının geçmiş yıllarda Menemen'de de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl kutlamaların İzmir'in diğer ilçelerinde yapıldığını hatırlatarak, "Bu yıl kendi içimizde alternatif bir kahvaltı ile bu güzel günümüzü kutluyoruz" dedi.

Bu yıl 27.'si kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, geçmişte ticaretin yoğun olarak yaşandığı Menemen'in en eski yerleşim bölgelerinden birisi olan Arasta Caddesi üzerindeki Tenekeciler Çarşısı'nda düzenlenen kahvaltıya; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Menemen Meslek Odaları başkan ve yöneticileri, muhtarlar, esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Menemen Belediyesi binasını eski yerinde yaparak, Menemen'in bu eski yerleşim bölgesini yeniden canlandırmak istediklerini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Eğer bu Belediye binası burada olmasaydı; biz eski Menemen'e, tarihimize büyük kötülük yapmış olurduk. Belediye Başkanlığım dönemimde birçok iş yaptık ama yaptığımız en iyi işlerden birisi Belediye hizmet binasının bu bölgede kalmasını sağlamak. Belediye hizmet binası bu bölgede olmasaydı bu bölge iyice ölmüştü. Bu bölgeye önem veren bir yönetim anlayışımız var" dedi.

Birkaç ay içerisinde hizmete açılacak yeni Belediye hizmet binasının bulunduğu bölgede yeni inşaatların yükselmeye başladığına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin,"Bu bölgeyi, Menemen'in yüksek katlı bölgesi olarak değerlendiriyoruz. Yapmış olduğumuz Belediye hizmet binası karşılığını almaya başladı bile. Bu konuda ben çok mutlu oluyorum, eski Menemen'i kurtarıyoruz" diye konuştu.

Kahvaltının düzenlendiği Tenekeciler Çarşısı'nda da yeni bir düzenleme yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Tahir Şahin, "Bunu hep birlikte gerçekleştirebilirsek, Menemen'in bu eski tarihi yerlerine büyük hizmet edeceğiz" dedi.

Ahi'nin "Kardeşim" anlamını taşıdığını hatırlatan Başkan Tahir Şahin, "Ahi demek, 'kardeşim' demek. Kardeşlerimle beraber olmak benim için çok önemli. Ben de içinizden biriyim, esnafım. Esnaflık çok başka bir duygu, insanlarla iç içe yaşıyorsunuz. Bu yıl 27.'ni kutladığımız Ahilik geleneğini devam ettirmek çok önemli. Biz elimizden geldiğince yerel yönetim olarak bu geleneği devam ettirmeye niyetliyiz. Sivil Toplum Örgütlerimizle, Muhtarlarımızla, Menemen'in bir birlik, bütünlük içinde olduğunu görüyoruz, bunu da devam ettireceğiz" dedi ve konuşmasını tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutlayarak sona erdirdi.

Ahilik Haftası'nın Menemen'de uzun zamandır Belediye Başkanlığı ve Meslek Odaları işbirliğinde güzel etkinliklerle kutlandığını ifade eden Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ise Meslek Odaları'nı temsilen yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bu çalışmalarımızın ürünlerini de aldık. Sanayi Sitemizin komple beton yapılması bu çalışmalarımızın ürünüdür. Bu kahvaltıyı düzenleyen değerli Belediye Başkanımızın, Oda Başkanlarımızın, bütün esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum."

Dualar eşliğinde sona eren kahvaltı sonrasında, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin esnaf ve sanatkarlara tatlı ikram etti. Ayrıca, Ahilik Haftası dolayısıyla Menemen Belediyesi tarafından Cuma namazı sonrasında, Cumhuriyet Meydanı'nda vefat etmiş esnaf ve sanatkarlar anısına lokma döktürüldü. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menemen Belediyesi Ahilik Haftası İzmir Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title