Haberler

Menekşe Okyay Valimizi Ziyaret Etti

Türkiye 1.si olan Menekşe OKYAY, Yılmaz ARSLAN'ı makamında ziyaret etti.

Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ek puanla birlikte TS-2'de 579,815 puan alarak Türkiye 1.si olan Menekşe OKYAY, Valimiz Sayın Yılmaz ARSLAN'ı makamında ziyaret ederek, kendisine ve ailesine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Menekşe Okyay'ın LYS'deki başarısı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Sayın Valimiz, Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi kızımız Menekşe üniversite sınavlarında büyük bir başarıya imza atmıştır. LYS sınavında ek puanla birlikte TS-2'de 579,815 puan alarak Türkiye 1.si olmuştur. Öğrencimiz ek puan olmaksızın TS-2'de Türkiye 14.sü olmuş, ek puanla birlikte TS-1'de ise 574,094 puan alarak Türkiye 2.si olarak büyük bir başarı göstermiştir.

MENEKŞE İÇİN HERHANGİ BİR YARDIMA İHTİYAÇ DUYMUYORUZ

İlçeler arasında kıyaslama yapıldığında Savaştepe biraz daha mahrum bir ilçemizdir. Ama Menekşe ile büyük bir başarı göstermiş oldular. Menekşe kızımız Balıkesirli ve Balıkesir'de yaşıyor. Kızımızın eğitiminin devamı ve diğer konularda biz Balıkesir olarak her türlü desteği ve imkanı sağlayabilecek durumdayız. Bu açıdan kızımız için Balıkesir dışından yardım taleplerine teşekkür ediyoruz, herhangi bir yardıma ihtiyaç duymuyoruz. Menekşe kızımızın eğitim ile ilgili ihtiyaçları usulü dairesinde Balıkesir dahilinde çözülecektir.

KENDİSİNİ PROFESÖR OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Menekşe edebiyata çok düşkün bir evladımız, Balıkesir'de eğitim fakültesinde okumak ve ailesi ile birlikte yaşamak istiyor. Necatibey Eğitim Fakültesi zaten bu alanda Türkiye genelinde ilk 5'içierisinde olan bir fakültedir. Balıkesir üniversitesinde okuyarak akademik kariyerine burada devam etmek istiyor. Önümüzdeki yıllarda kendisini Üniversitemizde öğretim üyesi veya profesör olarak görmek istiyoruz.

EĞİTİM GİDERLERİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN KARŞILANACAK

Menekşe'nin eğitimi ile ilgili giderlerini üniversitemiz karşılayacaktır. Ayrıca Türkiye genelinde dereceye girdiği için Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zaten belirli ödül ve burslar ile kendisi ödüllendirilecek. Ailesi ile ikamet etmek üzere kendilerine bir ev tahsis edilecek. Eğitimi ile ilgili olarak herhangi bir maddi sıkıntısının olması söz konusu değildir. Bugüne kadar yardım verme talebinde bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Menekşe kızımızın eğitiminin sağlanması konusunda herhangi bir yardıma ihtiyacımızın olmadığını buradan tekrar dile getirmek istiyor. Yardımsever vatandaşlarımıza ilgileri için teşekkür ediyor, yardımlarını başka muhtaç kişilere yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH ETMESİ BİZİ ONORE ETTİ

Balıkesir Üniversitesi olarak Balıkesir'den bu şekilde başarılı bir öğrencinin çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN ise, "bu başarısı sonrası Üniversitemizi tercih etmiş olması bizi ayrıca onore etti. Necatibey Eğitim Fakültesi tarihi itibari ile kendisini kanıtlamış bir fakültedir. Biz kızımızın Necatibey Eğitim Fakültesini tercih etmesi nedeniyle, Balıkesir Üniversitesi Vakfı olarak kendisine aylık 2.000 TL burs vermeyi kararlaştırdık. Sayın Valimizin de belirttiği gibi Menekşe kızımızı akademik kariyerini Balıkesir'de tamamlayarak, kendisini Üniversitemizde doçent, profesör gibi unvanlarla görmek istiyoruz" dedi.

Menekşenin babasının emekli bir eğitimci olduğunu dile getiren Valimiz Yılmaz ASLAN, annesinin ise gözleri ile ilgili bazı sağlık sorunları yaşadığını tedavisine Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam edildiğini bu konuda da Balıkesir Valiliği olarak gerekli bütün çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Okul idarecilerinin ve fedakar öğretmenlerimizin bu konuda biraz daha duyarlı olmaya ihtiyacı olduğunu belirten Valimiz, "Liseyi bitirerek, üniversite sınavına girmiş bu şekilde başarılı öğrencilerin durumlarından öğretmenlerin habersiz olması mümkün değil. Bu şekilde başarılı öğrencilerimizin sorunlarının çözümünde öğretmenlerimizin konuyu üst makamlara iletmesi durumunda sorunların daha kısa sürede çözüleceğini ümit ediyorum" dedi.

HAYALLERİMİN OKULUNU TERCİH ETTİM

Menekşe ise konuşmasında, Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Rektörümüze, bizim ile ilgilenen herkese ve devletimize teşekkür ediyorum. Bizi ortada bırakmadılar, bizim için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesini tercih ettiğini belirten Menekşe Okyay, yıllardır hayalini kurduğum bölüm olan Edebiyat bölümünü tercih ettim ve burada okuyacağım için çok mutluyum dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title