Haberler

Menderes Türel Biyografisi

Menderes Türel
Doğum YeriAntalya / Türkiye
Doğum Tarihi11.07.1964

Menderes Türel Kimdir ?

Menderes Mehmet Tevfik Türel, 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya'da dünyaya geldi. Menderes Türel,
İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra İngiltere’de gazetecilik eğitimi aldı.

Türel, uzun yıllar Antalya’da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi.

Menderes Türel, 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi. Sonrasında 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Türel, 2004 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Menderes Türel, aynı dönemde Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimlerde de daimi üyelik yaptı.

Menderes Türel, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti'den Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak TBMM'ye girdi. 30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçilen Türel, 14 Aralık 2013'te Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği yemekte Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı. 30 Mart 2014 Türkiye yerel seçimlerde CHP'li mevcut Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı 23 bin oy farkıyla geçerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dönem aradan sonra tekrar seçildi.

Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Milli Heyet Başkanlığı, Türkiye-Brezilya Parlamentol ararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevlerini devam ettirmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Türel, University of Cambridge First Certificate sahibidir.

Türel, evli ve iki çocuk babasıdır.

Menderes Türel, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.


title