Haberler

Menderes Türel'den Alanya Toptancı Hali Açıklaması Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da 4 belde haliyle birlikte tüm ilçeye hizmet verecek daha büyük ve modern yeni bir toptancı hal kazandırmak için gün sayarken, tartışmalara son noktayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes türel koydu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'da 4 belde haliyle birlikte tüm ilçeye hizmet verecek daha büyük ve modern yeni bir toptancı hal kazandırmak için gün sayarken, tartışmalara son noktayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes türel koydu. Türel, Türkler'deki yeni hale taşınmak istemeyen komisyoncular ve esnafı mağdur etmeyeceklerini belirterek "Gelmek istemeyen esnaf bugün hizmet verdiği dükkanlarından memnunsa aynı yerde hizmet vermeye devam edebilir. Ancak biz Alanya'ya yakışan modern bir hali inşa edecek ve hizmete sokacağız. Gelmek isteyenlere kanuni hakkını kullandırarak dükkanları teslim ederiz ve yeni hale taşınırlar. Gelmek istemeyenlere de mevcut yerlerinde hizmet imkanı tanırız" dedi.

10 Aralık'ta temeli atılacak

Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya, Payallar, Konaklı ve Demirtaş hallerini, modern şartlarda ve her ihtiyaca cevap verecek şekilde projelendiren yeni çalışmasında temel atma aşamasına gelindiği bildirildi. 10 Aralık'ta temeli atılacak olan yeni toptancı halinde Alanya, Payallar, Konaklı ve Demirtaş hallerinde hizmet veren hal esnafı, yeni hal projesinde isterse yer sahibi olacak. Yeni hale taşınmak istemeyen esnafın ise, şimdiki mevcut hallerinde hizmet vermeye devam edebilecekleri bildirildi.

Esnaf mağdur edilmeyecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkler'deki yeni hale taşınmak istemeyen komisyoncular ve esnafı mağdur etmeyeceklerini belirterek "Yeni modern hale gelmek istemeyen esnaf da, gelmek isteyen de bizim başımızın tacı. Zorla güzellik olmaz. Biz herkese hizmet etmek durumundayız. Gelmek istemeyen esnaf bugün hizmet verdiği dükkanlarından memnunsa aynı yerde hizmet vermeye devam edebilir. Ancak biz Alanya'ya yakışan modern bir hali inşa edecek ve hizmete sokacağız. Gelmek isteyenlere kanuni hakkını kullandırarak dükkanları teslim ederiz ve yeni hale taşınırlar. Gelmek istemeyenlere de mevcut yerlerinde hizmet imkanı tanırız" diye konuştu.

Projeyi ALTSO hazırladı

Antalya Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan açıklamada Alanya'da her mahallede ayrı bir hal olmasının ürün piyasasının oluşmasını zorlaştırırken, üretici ve esnafın kazancını azalttığı bildirildi. Binaları çok eski ve ekonomik ömrünü doldurmuş halde olduğu ifade edilen açıklamada " Alanya'nın imajına yakışmayan hallerin kötü durumu yurt dışından gelen firma temsilcilerini etkiliyor, özellikle ihracatçılara zarar veriyordu. Hal esnafının yeni bir hal talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçların en iyi şekilde belirlenmesi için esnafla el ele verdi. Hal esnafının çatı kuruluşu Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından, esnafın talepleri doğrultusunda bir proje hazırlandı." denildi.

Türkler mahallesinde hayata geçirilecek yeni hal projesi, mevcut dört halin toplamından daha büyük bir alan üzerine inşa edilecek. Mevcut dört halin toplam alanı 105 dönüm iken yeni toptancı hal 154 dönüm alana kurulacak. Projede 159 komisyoncu, 66 ardiye bulunacak. İhtiyaç halinde, kod farkından dolayı zemin altında açığa çıkan 17 bin 500 metrekare alana 50 tüccar ardiyesi daha yapılabilecek. Mevcut 4 halde dükkanlar ortalama 50 metrekare iken yeni haldeki dükkanların kapalı alan büyüklüğü 195 metrekare.

249 metrekare kullanım alanı olacak

Daha önce dükkanların önünde ve arkasında 14'er metrekare olmak üzere toplam 28 metrekare olarak açıklanan sundurma alanları esnafın talebi üzerine daha da genişletildi. Sundurma alanının ön tarafına 26 metrekare daha eklendi. Böylece 223 metrekare kullanma alanına sahip olan dükkanların toplam kullanma alanı 249 metrekareye ulaşacak. Sundurmalar TIR ve kamyonların geçişine engel olmayacak. Mevcut hallerde meydan büyüklüğü 20 dönüm iken, yeni hal projesinde bu 60 dönüme çıkartıldı. Halin iki ayrı kapısından aynı anda 3 adet TIR giriş çıkış yapabilecek, arka arkaya 9 adet TIR sıralanabilecek.

İhtiyaca göre genişletilebilecek

Büyükşehir Belediyesinin, gelecekte yeni ihtiyaçların doğabileceğini göz önüne alarak 154 dönümlük proje alanı yanındaki ormana ait 90 dönümlük alanın tahsisini almak üzere çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. TIR, kamyon otoparkları, sosyal tesisler için kullanabilecek 90 dönümlük bir rezerv alan oluşturulduğu bilgisi verilen açıklamada gelecekte ihtiyaca cevap veremediği takdirde bu ek rezerve alanın da kullanılacağı kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title