Haberler

Menderes'ten Şehit Ömer Halisdemir'e Vefa

Menderes'ten Şehit Ömer Halisdemir'e vefa Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı Menderes Belediyesi tarafından açıldıİZMİR - Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "102 sene önce 250 bin-300 bin vatan evladını şehit eden unsurlarla...

Menderes'ten Şehit Ömer Halisdemir'e vefa

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı Menderes Belediyesi tarafından açıldı

İZMİR - Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "102 sene önce 250 bin-300 bin vatan evladını şehit eden unsurlarla 102 sene sonra bugün yine savaşıyoruz ama unuttukları bir şey var; Çanakkale Savaşında Seyit Onbaşı'yı hesap edemedi bu hainler. 16 Nisan'da da yine bu milletin o Çanakkale ruhunu kaybettiğini sanarak aynı unsurlarla bugün tekrar savaşıyoruz" dedi.

Menderes Belediyesi tarafından yapılan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı düzenlenen törenle açıldı. Açılışa; Başbakan Başdanışmanı Ömer Sertbaş, AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Necip Kalkan, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve çok sayıda Menderesli katıldı.

"Aynı unsurlarla bugün tekrar savaşıyoruz"

Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "15 Temmuz gecesi hain FETÖ terör örgütü tarafından bir darbe girişimi yaşadık ve o gece ilk kurşunu sıkan, haini alnının çatından vuran şehidimiz Ömer Halisdemir. Bütün şehitlerimiz bizim namusumuzdur, onurumuzdur, şerefimizdir. Onların isimlerini yaşatmak, onların isimlerini gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük görevlerimizden bir tanesidir. Bu vatan bize, şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak vatan kılındı. 102 sene evvel Çanakkale'de savaşmış olduğumu ülkelerin isimlerini saymama gerek yok. Hepimiz çok iyi biliyoruz. 102 sene önce 250 bin-300 bin vatan evladını şehit eden unsurlarla 102 sene sonra bugün yine savaşıyoruz ama unuttukları bir şey var; Çanakkale Savaşında Seyit Onbaşı'yı hesap edemedi bu hainler. 15 Temmuz gecesinde de şehidimiz Ömer Halisdemir'i ve bu aziz milleti hesap edemediler. 16 Nisan'da da yine bu milletin o Çanakkale ruhunu kaybettiğini sanarak aynı unsurlarla bugün tekrar savaşıyoruz" diye konuştu.

"Hepimizi milli duruş sergilemeye davet ediyorum"

Milletin 16 Nisan referandum günü de 15 Temmuz'da ve Çanakkale'de olduğu gibi duruşunu düşmanlara göstereceğinden şüphesi olmadığını belirten Başkan Soylu, "Hepimizi; milli bir duruş sergilemeye ve hainlerin yolundan gitmeyerek, PKK'nın yolundan gitmeyerek, vatanını, milletini seven, bu millet için koltuğunu elinin tersi ile iten Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ve 'kefenimi giyip yola çıktım' diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan gitmeye davet ediyorum. Bugüne kadar ilçemize kazandırmış olduğumuz bütün hizmetlerde bize yol gösteren, bize ağabeylik eden, milletin adamı Sayın Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a tüm Menderesliler adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

Menderes Belediyesi olarak bugüne kadar halka verdikleri sözlerin yüzde 70'ini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonra da inşallah vermiş olduğumuz sözlerin tamamını hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün yine Menderes'e güzellik kattık. Bu alanın önceki halini hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün hizmetlerde; kendi evladıma nasıl özeniyorsam, kendi aileme nasıl özeniyorsam, kendi evime nasıl özeniyorsam, siz değerli kardeşlerimi de bu saydığım unsurlardan hiçbir şekilde ayırmıyorum. Aynı kendi evimiz, kendi ailemiz olarak görüp sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Herhalde bu samimiyetimizi, bugüne kadar ortaya koyduğumuz hizmetlerden hepiniz anlamışsınızdır diye ümit ediyorum."

"Sevindirmeyin onları"

16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da terör örgütlerinin "Hayır" dediğini belirterek, "Evet diyen de bizim vatandaşımız, hayır diyen de ancak verilen her hayır oyunun kimi sevindireceğini bilmemiz lazım. Gelin sevindirmeyin onları" dedi.

Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesilirken, protokol mensupları parkı gezdi.

7'den 70'e herkes için

1 milyon 700 bin liraya mal olan ve 7 bin metrekare alandan oluşan park içerisinde bir adet kafeterya, su oyunlu ve köprülü havuz, normal havuz, dev hayvan figürlü oyuncaklar, aynı anda 250 çocuğun kullanabileceği kapasitede oyun grubu, aydınlatma ve sulama sistemleri yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Soylu Çanakkale Menderes İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title