Haberler

Menderes'te Halk Dansları Coşkusu Yaşandı

Güncelleme:


Etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Menderes Belediyesi tarafından Raks-ı Anadolu adıyla düzenlenen 6. Menderes Halk Dansları Gecesi Menderes Kültür Merkezi Amfi Tiyatro'da gerçekleşti. Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu'nun sahne aldığı gecede Türkiye'nin farklı bölgelerinin yöresel dansları izleyicilere sunuldu. Geceye Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, belediye meclis üyeleri ile binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Dev kadro

350 kişiden oluşan Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu, bir yıl boyunca yapılan hazırlıkların sonunda gecede sahne aldı. 7'den 70'e her yaştan ve her meslek grubundan dansçının bulunduğu 13 ekip, farklı yörelere ait 70'den fazla halk oyununu sergiledi.

Eda Taner'in anısına

Gece, Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu ekibinde yer alan ancak Temmuz ayında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 11 yaşındaki Eda Taner'in anısına düzenlendi. Eda'nın annesi Reyhane Taner ve babası Cihan Taner gecede yer aldı.

Kalbimizde yer alacak

Gecenin açılışında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,"Sahip olduğumuz kültürel ve folklorik değerleri yaşatmak amacıyla Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor kulübü tarafından kurulan Halk Dansları Topluluğu, 7'den 70'e tüm Mendereslileri yöresel halk danslarıyla buluşturuyor. 350 öğrencisi bulunan halk dansları topluluğumuzun bir yıl boyunca aldıkları eğitimin sonuçlarını görmek bizleri mutlu ediyor. Geceye katılım sağlayan bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Temmuz ayında elim bir kaza sonucu yitirdiğimiz Edamız'a da Allahtan rahmet, acılı ailesine sabır diliyorum. Bu gece ile Eda ölümsüzleşti. Eda her zaman kalbimizin bir köşesinde yer alacak" diye konuştu.

İzmir'in parlayan yıldızı Menderes

Konuşmasında belediye çalışmalarına da değinen başkan Soylu,"Menderes Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak her alanda önde olmak için yola çıktık. Menderes İzmir'in parlayan yıldızı olmaya aday. Yapacağımız çalışmalarla Menderes'i parmakla gösterilen ilçe konumuna getireceğiz. Seçim kampanyasında verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. İnşallah en kısa sürede Menderesimizi hak ettiği noktaya getireceğiz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Soylu Menderes Türkiye Raks Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title