Haberler

Menderes'te Deve Güreşleri

Güncelleme:

Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek festivali renkli görüntülere sahne olacak.

Menderes Belediyesi tarafından 4 Ocak Pazar günü Menderes Deve Güreşleri Festivali düzenlenecek. Yörük kültürünün bir parçası olan festivalde tülü cinsi 100 deve güreşecek. Ege bölgesinin dört bir yanından getirilen develerin güreşeceği etkinlik ücretsiz olacak. Gümüldür- İzmir Yolu İbrahim Turan Caddesi Opet Yanı'nda kurulan özel alanda düzenlenecek etkinlik öncesinde kortej yürüyüşü gerçekleşecek. Belediye önünden başlayacak ve güreş alanında son bulacak kortej yürüyüşüne ilçe protokolü ve vatandaşların yanı sıra mehter takımı ve halk dansları ekipleri de eşlik edecek. Yürüyüşün ardından başlayacak güreşler için alan belediye tarafından hazır hale getirildi.

Kültürümüzü yaşatıyoruz

Festivalle alakalı konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,"Menderes Belediyesi olarak ilçemize ilkleri yaşatmanın sözünü vermiştik. Bu sözümüz ile hareketle yine bir ilki hayata geçiriyoruz ve yörük kültürümüzü yaşatmak adına deve güreşlerini ilçemize kazandırıyoruz. Güreşler örf ve adetlerimiz yaşatmanın yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor. Amacımız Menderes Deve Güreşleri Festivali'ni gelenekselleştirip marka haline getirmek. Bu kapsamda ilkini düzenleyeceğimiz festivalimiz için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Pazar günü gerçekleşecek etkinliğimize tüm halkımız davetlidir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gümüldür Menderes İzmir Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title