Haberler

Menderes,polatkan ve Zorlu İdamlarının 55'inci Yılında Anıldı

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilişlerinin 55. yıldönümünde Topkapı'daki Anıt Mezarları başında törenle anıldı.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilişlerinin 55. yıldönümünde Topkapı'daki Anıt Mezarları başında törenle anıldı. Anma törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes ve çok sayıda vatandaş katıldı.Tören Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende ilk olarak konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Merhum Andan Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın yaşadıkları zorlukları biliriz. Maalesef bütün ihtilalleri yaşım itibariyle yaşamış birisiyim. Acıları milletçe hep beraber çektik; ama artık bugün dün değil. Her şeyin farkındayız. ve bundan sonraki süreç çok daha farklı olacak. Türkiye şu anda sınır ötesinde savaş halinde. Türkiye kendi topraklarında terörle mücadele vermekte. ve hamd olsun ki başarıyla bunu yürütmekte. Koalisyon güçlerinin 2 yılda yapamadığı 20 gün içerisinde Türkiye başardı" dedi.

"SEVENİ DAHA ÇOK ARTTI"

Vali Vasip Şahin, "Bu millet kendi değerine, kendini seven, kendi için bir şeyler yapmaya çalışan herkesin, her yöneticinin, her liderin kadrini kıymetini biliyor. Belki o günün şartlarıyla rahmetli Menderes bu refleksi hemen göremedi; ama yıllar geçtikçe değeri daha çok anlaşıldı, seveni daha çok arttı. ve bugün daha büyük içtihatla anılır hale geldi. ve tarihimizin en önemli kahramanlarından biri olarak yerini aldı" ifadesini kullandı.

"BUGÜN FARKLI BİR GURURLA BURADAYIZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu anıt mezar buraya inşa edildiğinden beri her 17 Eylül'de burada toplanıyoruz, dualar ediyoruz, gözlerimiz yaşarıyor. Buradaki 3 demokrasi şehidini rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ancak bugün farklı. Bugün farklı bir gururla buradayız" dedi. Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz olaylarının kimin desteklediğini çok net şekilde biliyoruz. Kendi başlarına adım atmaktan yoksun olanların, hangi cesaretlerle bu milletin millet olma kabiliyetini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ve bu toprakları yeniden işgal topraklarına döndürmek istediklerini biliyoruz. Elde ettiğimiz demokratik gelişmeyi, hukuk üstünlüğünü, kalkınmayı ve insanımızın hayat standartlarının yükseltilmesini geri alabilmek için neler ortaya koyulduğunu biliyoruz. Bize demokrasiyi öğretmeye çalışanlar o gün Menderes'in idamına da sessiz kaldılar. Bu bizim için tesadüf değildi. Rahmetli Polatkan'ın ve Zorlu'nun da idamına seyirci kaldılar."

"ONLARI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes ise, "Bugün; 16-17 Eylül demokrasi şehitlerimizin aramızdan ayrılışlarının 55'inci yılında onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun, nurlar içinde yatsınlar. Ülkemize yapmış oldukları hizmetler için onlara teşekkür borcumuz var. 55 yıl öncesine gitmek istemiyorum. Yapılan kanunsuzluk ve hukuksuzluk artık hemen hemen herkesçe biliniyor. Onları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından anıt mezarlara karanfil bırakıldı; dualar edildi. Anma programının ardından vatandaşlara lokma ve helva dağıtıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bu arada anma programından önce bomba dedektör köpeği ile anıt mezar ve çevresinde arama yapıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende birçok noktada özel harekat polislerinin görev yaptı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Hasan Polatkan Adnan Menderes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
title