Haberler

Memurluktan İhraç Edilen Doktor ile İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik ve yönetim kurulu üyeleri, memurluktan ihraç edilen Ağrı Tabip Odası Eski Başkanı Dr. Ulaş Yılmaz ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik ve yönetim kurulu üyeleri, memurluktan ihraç edilen Ağrı Tabip Odası Eski Başkanı Dr. Ulaş Yılmaz ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik, Ağrı Tabip Odası Eski Başkanı Dr. Ulaş Yılmaz'ın basın açkılamasında atılan sloganlar nedeni ile açılan soruşturma sürecinde önce tedbirli olarak açığa alındığını, soruşturma sonucunda ise devlet memurluğundan ihraç edildiğini savundu.

Mehmet Gürlevik açıklamada, "Düşünce ve ifade özgürlüğü, bireylerin ve kurumların temel hakkıdır. Kişi veya kurumlar herhangi bir konuda devlet ve hükümet yetkililerinden farklı düşünme, olanları eleştirme hakkını sahiptir. Tutuklanan gazeteciler, kayyum atanan şirketler, sürgün edilen veya açığa alınan memurlar değişik adlar altında düzenlenen operasyonlarla her gün gözaltına alınan sayısız kişi. Kürt sorununun çözümünde şiddet yöntemlerinde ısrarın ülkeyi getirdiği durum, Suriye'de yaşanan savaş ve göçle beraber daha da ağırlaşmıştır.

Tüm bu yaşananlardan kaygılıyız. Hekim arkadaşlarımızın açığa alınması kişiye verilen haksız, antidemokratik bir ceza olması kadar, odalarımızın cezalandırılması ve faaliyetlerimizin kısıtlanmasıdır. Dr. Ulaş Yılmaz'ın göreve iadesinin sağlanması yapılan yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Laik demokratik bir ülkede yaşamak hepimizin ortak arzusudur" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title