Haberler

Memurlar Bu Yıl Ortalama 900 Lira Eksik Maaş Alacak

Güncelleme:

Geçen yılki toplu sözleşmede enflasyon farkı alamayan memurlar, bu yıl yüzde 3 artı 3 zammın üstüne yüzde 1.76'lık enflasyon farkıyla yetinip yılı ortalama 900 TL zararla kapatacak.

Yaklaşık 2.5 milyon memuru ilgilendiren yeni toplu sözleşme görüşmeleri yasa gereği, ağustos ayında başlayacak. Hükümet ve toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, masaya oturacak ve pazarlık yapacak.

TOPLU SÖZLEŞMEDE TARAFLAR ANLAŞAMAZLAR İSE

İki tarafın da masada anlaşamaması durumunda ise devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girecek. Toplam 11 üyeden oluşan ve çoğunluğu Bakanlar Kurulu'nun belirlediği isimlerden oluşan kurulun alacağı karar da bağlayıcı olacak.

TARTIŞMA SÜRÜYOR

Memur-Sen toplu sözleşme süreci resmen başlamadan yeni dönem için "ek gösterge oranlarının yükseltilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, 4/C ve 4/B'li personel ile tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, disiplin cezalarının affının yanı sıra refah payı da talep edeceklerini" açıklarken, halen yürürlükte olan toplu sözleşmenin artı ve eksileri tartışılmaya devam ediyor.

ENFLASYON FARKI VERİLMEDİ

Yine Memur-Sen ve hükümet tarafından imzalanan ve iki yıldır yürürlükte olan toplu sözleşme çerçevesinde, 2014 yılında memurlara sadece seyyanen zam yapıldı. Buna göre, 2014 yılı ocak ayında memurlara seyyanen 123 TL zam yapıldı. Bunun dışında önceki yıllarda geçerli olan temmuz zammı ve enflasyon farkı ödenmesi uygulamasından vazgeçildi.

ENFLASYON MEMURU VURDU

Ancak geçen yıl enflasyonun hedeflerin üstüne çıkması, memurlar için sıkıntılı bir durumu ortaya çıkardı. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Merkezi'nin hesaplamalarına göre, uygulama nedeniyle memurlar ortalama aylık 75 TL'lik kayıp oldu.

900 LİRALIK KAYIP

Sadece geçen yılın kaybı ortalama 900 TL'ye çıkarken, bu yılki zamların da yüzdesel olduğu dikkate alındığında memurların enflasyon kaynaklı maaş kaybı katlanarak devam etti. Araştırma Merkezi'ne göre 2014 yılı için özel bir düzenleme yapılmazsa bundan sonraki süreçte de zamlar yüzdesel olarak belirleneceği için kayıp kalıcı hale gelecek ve her yıl artacak. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Sen Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

NorvecMobil-IOS:

Oylar chp,ye

10
7
yanıtYanıtla
memursenMobil-ANDROID:

memursen genel başkanı zam istemiyorum dedi milletvekili oldu. olan da memura oldu. iyi olmuş. sendika memur hakkı için mücadele eder. bunlar var olan hakları da memurun elinden aldılar..

15
1
yanıtYanıtla
Balkes10Mobil-IOS:

Memursen memuru sattı yine satar.

12
1
yanıtYanıtla
memur-sennnnniiimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Memur sen bizi yaktı hükümetin teklif ettigi zammi kabul etseydi bile memurun isine gelecekti Ama satılmış yöneticiler yalakanın uğruna okadar memuru yakacak toplu sözleşmeyi imzaladi

10
1
yanıtYanıtla
EollingMobil-IOS:

Taşörene kadro yoksa oy yok erken seçimde olsa dahii

4
4
yanıtYanıtla
23mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Birde vergi diliminden darbe vuracaklar, altta kalanın canı çıksın, ülke istikrar iyi ama bi arkamizdan çekilin yeter artik vatan ülke mülke artık geri planda kaldı

3
5
yanıtYanıtla
UğurMobil-IOS:

Haberle içeriğin ne ilgisi var nasıl kayboldu o 900 tl onu yazsana sırf karalama haber yapıyorsunuz ayıp

1
6
yanıtYanıtla
dilek:

Akp boyle yaparsan iktidarda tabi kalamazsin 2002 de ki akp gelsin ya da giden baskasi gelsin

6
0
yanıtYanıtla
İlginçmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Seçim mitinginden bir parça Başbakan Davutoğlu:Asgari ücreti 1500 lira yapacaklarmış ! Vatandaşlarımız:Yuhhhhhhhhh! Sayın sarayda oturan ölümde var unutma.

5
0
yanıtYanıtla
GURBETELDE:

çok güzel devam edin akp ile

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title