Haberler

Memurlar İçin "Cuma Namazı İzni" Talep Edildi

Güncelleme:

Memur-Sen, cuma namazı sebebiyle kamu görevlilerinin öğle tatili süresinin cuma günleri için 2 saat olmasını talep etti.

Memur-Sen, kamu görevlileri için cuma namazı vaktinde 1 saat fazla izin istedi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, konfederasyonun toplu sözleşme tekliflerine, "Cuma Namazı Vakti İzin Süresi" maddesi eklendi.

CUMA GÜNÜ ÖĞLE İZNİ 2 SAAT OLSUN TALEBİ

Teklifte, kamu görevlilerinin öğlen arası süresinin cuma günleri için, cuma namazı vaktini de içerecek şekilde 2 saat olarak belirlenmesi talep ediliyor.

Memur-Sen, teklifinde, kamu görevlilerinin din ve vicdan hürriyeti, ibadet hürriyeti ve siyaset yapma haklarının teminat altına alınmasını da istedi.

KILIK KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ DE MASADA OLACAK

Memur-Sen 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğüne ilişkin olarak, "Kamu görevlileri, 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik' hükümlerinde başta başörtüsü olmak üzere kılık kıyafet yasağı sonucu doğuran ve evrensel hukukun, insan onurunun ve temel özgürlüklerin ruhuna aykırı hükümlere tabi olmaksızın, özgür tercihleriyle belirledikleri kılık kıyafetle kamu hizmeti sunabilirler. Bu hakkın kullanılmasında, bağlı bulunan bakanlık, yargı organları ve benzeri çerçevede görev yapılan kurum dahil olmak üzere unvan, kadro, mesleğin niteliği ve benzeri sebeplere dayalı ayırım ve sınırlama yapılamaz." teklifini de masaya taşıyacak.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

bilgiç:

çalışmak en büyük ibedettir, kılmasan ne olur.

8
18
yanıtYanıtla
sirus:

Merak etmeyin namaz kisanda bir sey olmaz kilmasanda. Bosa hayallerinizin kölesi olmayin geberir gidersiniz kabul edin alisin. Baska bir Dünya yok hepsi burda. Bu Dünyanin icine ettiniz ne ariyorsunuz? Din hayellerin özlemidir

0
17
yanıtYanıtla
same:

Huzur Namazda ey muslumanlar

11
5
yanıtYanıtla
yilmut:

memur sen. . . namazı kul ibadet olarak kendi için kılar. . . . ve sevabı da kendine aittir. . . eziyeti de. . . kimse de kimsenin namazına karışamaz amma namaz kılacak diyede başkalarına zarar verecekse o namazın da hayrı olmaz. . memur işini yapmalı, milletine hizmet etmeli. . sistem bir bozulursa işte oraya memur olarak kılık kıyafetleri ile yobazlar istila ederler. . sen memurun menfaatlerini düşün. . . namazı niyazı bırak da kendileri düşünsünler, sonra yakında tembel bir millet haline dönüşürüz. . yunanistan gibi. .

5
10
yanıtYanıtla
müftü:

Dinler yerin dibine batsin

1
14
yanıtYanıtla
hahahah:

Öyleyse pazar günü tatil olmasın cuma günü tatil olsun.

10
5
yanıtYanıtla
müftü:

sakin satasmayin yoksa dininizi basiniza yikarim cikiyorum sabaha kadar catlayana kadar icecegim sizlere inat. küfür yazanlara bir fazlasi by by

0
13
yanıtYanıtla
müftü:

Din bütün kötülüklerin anasidir

2
11
yanıtYanıtla
müftü:

Din bir kulüptür Bütün kutsallar yikilmali

1
11
yanıtYanıtla
müftü:

Dininizi basiniza calin alin gidin

0
12
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title