Haberler

Memurdan Hükümete 'Dumanlı Mesaj'

Türkiye Kamu- Sen üyeleri sorunlarına kulak tıkadıklarını öne sürdükleri hükümete, Kızılderililerin haberleşme yöntemi olarak nitelendirdikleri 'duman' ile mesaj göndereceklerini belirterek bir teneke içinde ateş yaktı.

Türkiye Kamu- Sen üyeleri sorunlarına kulak tıkadıklarını öne sürdükleri hükümete, Kızılderililerin haberleşme yöntemi olarak nitelendirdikleri  'duman' ile mesaj göndereceklerini belirterek bir teneke içinde ateş yaktı.

Kamu çalışanlarına yapılan zamlara tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık 30 kişi, bugün öğle saatlerinde Konak Meydanı'nda toplandı. Yetkililere bir türlü seslerini duyuramamaktan yakınan kamu çalışanları, hükümete Kızılderililer'in haberleşme yöntemi olan duman ile mesaj göndereceklerini söyledi. Kızılderili kıyafeti giyen Türk Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, bir teneke içinde ateş yakarak dumanla haberleşmeyi canlandırdı. Memurlar kendilerini verilen zammın yetersizliğini, ellerindeki balonları havaya uçararak protesto etti.

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, geçen yıl bir ailenin temel ihtiyaç kalemlerinden haberleşme giderlerinin yüzde 39.6, ulaşım harcamalarının yüzde 18, giyim harcamalarının yüzde 11.9, çevre ve su giderlerinin yüzde 10.9, gıda harcamalarının ise ortalama yüzde 10.7 artığını söyledi. Kamu çalışanlarına geçen yıl için verilen 123 TL dikkate alındığında bile, bir memur ailesinin geçen yılı 280 TL zararla kapattığı belirtildi. Doğruyol memur maaşlarındaki erimenin yüzde 12.56 olduğunu, yüzde 12 ek zam istemlerini sonuna kadar dile getireceklerini anlattı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Doğruyol Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title