Haberler

Memura Ek Zam Konusunun Torba Yasaya Alınması Önerisi

Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, memura ek zam konusunun Torba Yasaya alınarak enflasyon farkının ödenmesi gerektiğini belirterek, "Seyyanen zam nedeniyle memurların ve emeklilerin mağduriyeti giderilmelidir” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, memura ek zam konusunun Torba Yasaya alınarak enflasyon farkının ödenmesi gerektiğini belirterek, "Seyyanen zam nedeniyle memurların ve emeklilerin mağduriyeti giderilmelidir" dedi.

Ömer Yer, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini değerlendirdi. Temmuz 2014 Tüketici Fiyat Endeksinin aylık yüzde 0,45 arttığını, TÜFE' de 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,45, yılın ilk 7 ayında yüzde 6,18 ve 12 aylık toplamda ise yüzde 9,32 artış gerçekleştiğini belirten Yel, "Geçtiğimiz Haziran ayı aylık TÜFE yüzde 0,31 yıllık TÜFE ise yüzde 9,16 olarak gerçekleşmişti. Geçtiğimiz ay açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, enflasyonun Temmuz ayında eksiyi göreceğini belirterek; Haziran ayı enflasyon rakamları için, "Enflasyon düşüş trendine girdi, enflasyonda beklentimiz yıl sonunda yüzde 7,5 olması yönünde" şeklinde bir değerlendirmede bulunmuştu. Ancak Bakanın yaptığı açıklamanın aksine Temmuz ayı enflasyon oranı aylık yüzde 0,45 oranında artış göstererek yükselmeye devam etti. Böylece enflasyon, beklentilerinin üzerinde artarken yıllık enflasyon 4 ay üst üste yüzde 9'un üzerinde seyretti" dedi.

"MEMUR ENFLASYON KARŞISINDA ERİYOR"

Temmuz'da zam şampiyonunun ise fiyatı yüzde 30,94 artış gösteren sivri biber olduğunu dile getiren Yel, "Enflasyonda yaz aylarında beklenen düşüş gerçekleşmediği gibi gıda fiyatlarının fahiş oranlarda artış göstermesi, memuru ve memur emeklisini zor koşullarda bir kışın beklediğini gösteriyor. Memur maaşlarının enflasyon karşısında, sürekli olarak erimeye devam edeceği yılın ilk aylarından bu yana enflasyon rakamları açıklandığında dahi açıkça görülmekteydi. Toplu Sözleşme metnini fütursuzca imzalayanlar bugünleri öngöremeyerek devletin verdiği tekliften daha düşük zam oranlarını kabul ederek memuru açlık ve sefalete sürüklemiştir" dedi.

"MEMURUN KAYBI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR VE HAKKI GASP EDİLİYOR"

2014 yılında memurun ilk kez yılın ikinci altı aylık döneminde zam almadığını ve enflasyon farkı hakkının da gasp edildiğini iddia eden Ömer Yel, "Bir yıllık enflasyon yüzde 9,32, 7 aylık enflasyon yüzde 6,18, memura 2014 yılında ortalama 5,2 zam verildi. Peki memura, emekliye enflasyon farkı neden yok? Yılın ilk yarısında reel olarak ciddi kayıplara uğrayan memur ve memur emeklisi maaşının hesabı elbet sorulacaktır. Memura ek zam konusunun torba yasaya alınarak, enflasyon farkının ödenmesi sağlanarak düzeltilmelidir. Seyyanen zam nedeniyle memurların ve emeklilerin mağduriyeti giderilmelidir" diye ifade etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title