Haberler

Memur Zammında Dananın Kuyruğu Kopuyor

-Hükümet ile memur sendikaları arasında devam eden toplu görüşmelerin son turu başladı. Tarafların uzlaşamaması halinde 15 günlük resmi sürenin dolması nedeniyle Uzlaştırma Kurulu'na gidilecek. Altıncı turun geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

ANKARA (ANKA) - Hükümet ile memur sendikaları arasında devam eden toplu görüşmelerin son turu başladı. Tarafların uzlaşamaması halinde 15 günlük resmi sürenin dolması nedeniyle Uzlaştırma Kurulu'na gidilecek. Altıncı turun geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Girişte açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, dün yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerine değinerek, önemli bir sorun gibi gösterilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlandığını söyledi. Akyıldız, Türkiye'nin demokrasi sınavını başarı ile geçtiğini kaydetti. Bugün son turu gerçekleştirdiklerini ifade eden Akyıldız, kamu çalışanları için önemli mutlak sürecin tamamlanacağını belirtti. Toplantıda ortaya çıkacak mali, sosyal ve demokratik hakların 2008 yılına yansıyacağının altını çizen Akyıldız, Maliye Bakanlığı bürokratlarının 2008 yılı ile ilgili değerlendirme yapmadığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den bununla ilgili randevu talep ettiklerini açıklayan Akyıldız, "Bakan Şahin, telefon ile bize geri dönüş yaptı. Konu hakkındaki endişelerimizi intikal ettirdik. Paranın konuşulacağı bir toplantı olacak. Samimi yaklaşıma siyasilerden de samimi cevap gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise son toplantıda toplu görüşmelere ilişkin mutabakat metninin imzalanmasını arzuladıklarını vurguladı. Toplu görüşmelerle ilgili oluşturulan teknik komitelerden sonuç alınamadığına dikkat çeken Aksu, "Maliye Bakanlığı yetkilileri 360 YTL'nin personel rejimi ile verilebileceğini söyledi. Personel rejimi iki yıldır Başbakanlıkta bekliyor" dedi. Toplantının uzun süreceğini dile getiren Aksu, Hükümet ile Kamu İşveren Kurulu'ndan net bir rakam beklediklerini kaydetti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title